Članak

FORMIRAN PRIJE 32 GODINE

Brojne delegacije obišle groblja i mezarje Kovači: Odata počast poginulim pripadnicima Prvog korpusa Armije RBiH

(Patria) - U okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, delegacije Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, boračkih udruženja, ispred člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prisustvovao je general Sifet Podžić, te drugi zvaničnici i veterani odbrane polaganjem cvijeća danas su odale počast poginulim šehidima i borcima ARBiH.

Delegacije su obišle groblja Lav, Sv. Josip, Sv. Marko, Stadion, mezarje Kovači, harem Ali-pašine džamije, Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, Spomen-obilježje Vječna vatra gdje su odali počast stradalim i položili cvijeće.

U haremu Ali-pašine džamije položeno je cvijeće na mezar Mustafe Hajrulahovića Talijana, prvog komandanta Prvog korpusa ARBiH.

U sarajevskoj Vijećnici u 20.00 sati bit će održana Svečana akademija, a od 21.00 sat bit će održan koncert “Zvuk slobode” na Trgu Prve brigade policije Stari Grad (preko puta Vijećnice).

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović kazao je za medije da se danas obilježava jedan od najznačajnijih datuma u odbrani BiH, formiranje Prvog korpusa Armije RBiH.

"Mnogi su dali živote za odbranu države i želimo dostojanstveno obilježiti ovaj datum", kazao je Osmanović koji je dodao da je ponosan na Prvi korpus.

#OmerOsmanović #Prvikorpus #SifetPodžić #BiH