Članak

SAOPŠTENJE

Čuvari Bosne: Dok Čović slavi zločin, njegova politika ruši BiH, vlast i međunarodna zajednica drže povez na očima

Udruženje Čuvari Bosne oglasilo se danas saopštenjem u vezi sa slavljenjem tzv. Herceg-Bosne i svih opasnosti koje dolaze od Dragana Čovića i politike HDZ-a koja urušava državu BiH.

(Patria) - Udruženje Čuvari Bosne oglasilo se danas saopštenjem u vezi sa slavljenjem tzv. Herceg-Bosne i svih opasnosti koje dolaze od Dragana Čovića i politike HDZ-a koja urušava državu BiH.

Prošla su 24 sata otkako je HNS, na čelu sa Draganom Čovićem, obilježio godišnjicu projekta ratne zločinačke politike Zagreba i unutrašnjih kvislinga. Na toj politici nastala je tzv. Herceg-Bosna čije je rukovodstvo presuđeno za udruženi zločinački poduhvat u saradnji sa Hrvatskom.

Činom obilježavanja Dragan Čović nam je još jednom pokazao da hrvatska politika u BiH nije odmakla od ciljeva koje je pokušala realizirati zločinačkom agendom. Fašistički skup poštovalaca ratnih zločinaca nije bio povod političkim predstavnicima Trojke da se udostoje reagovati na slavljenje onoga sto je Hag presudio kao UZP, a kasnije i morao gasiti visoki predstavnik u BiH vojnom intervencijom SFOR-a.

"Pretresno vijeće je konstatovalo da je sredinom januara 1993. počeo da postoji udruženi zločinački poduhvat (ili UZP) s ciljem da se stvori hrvatski entitet u Bosni i Hercegovini koji bi omogućio ponovno ujedinjenje hrvatskog naroda. Po mišljenju Pretresnog vijeća, ovaj UZP je kao zajednički zločinački cilj imao 'dominaciju Hrvata u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni putem etničkog čišćenja muslimanskog stanovništva'", čuli smo 9. novembra 2017. u sažetku presude Žalbenog vijeća u predmetu "Prlić i drugi".



Ali na slavljenje gorenavedenog ovoga puta izostala je čak i reakcija međunarodne zajednice, koja očito nije ili ne želi shvatiti da je ovaj dan u ravni sa 9. januarom. Posebno je licemjerno što reaguju na spomenik generalu Mehmedu Alagiću, koji je oslobađao BiH od agresora, i bio osumnjičen za fantomsku komandnu odgovornost navodnih zločina, a ne smeta im slavljenje presuđenih ratnih zločinaca, i projekata koji su bili u pozadini svega. Ti ciljevi su prepoznati i danas kada rukovodstvo HNK zahtijeva od viših nivoa vlasti u BiH da najave svoj dolazak u ovaj kanton?!

To je ništa drugo do pokušaj omeđavanja teritorije na kojoj vlast i posjedovanje imaju isključivo HDZ BiH i njegovi činovnici/bojovnici. Ovaj zahtjev dolazi u vremenu vapaja građana HNK čiju djecu redovno i nekažnjeno tuku maskirani huligani instruirani politikom samo zato što su drugačiji.

Policija koju kontroliše HDZ politika skoro nikada adekvatno ne kazni počionice tih napada. Treba li podsjećati da vandali koji su srušili Partizansko groblje ni nakon dvije godine nisu pronađeni. I sada kada viši nivoi reaguju i upozoravaju da bi mogla pasti mrtva glava, HDZ činovnici traže da ih se ostavi na miru da stoluju na svojoj zamišljenoj teritoriji.

Politiku HDZ-a prati i jedan od ključnih njihovih propagandista Zoran Krešić koji javno zastupa tezu da treba sve blokirati dok se ne ostvare ciljevi koje je HDZ zacrtao, a što je suština projekta Herceg-Bosne. Taj Krešić kaže da voli Herceg-Bosnu (pretpostavka je i zločine koje su u ime nje počinjeni), pa je jasno da ima plan i da je obnovi. I sve to dok čeka da ga Trojka po naredbi Čovića imenuje u Upravni odbor FTV-a, kako bi efikasnije preko javnog servisa provodio politiku HDZ-a.

Danas je više nego jasno da je procjena međunarodne zajednice ali i stranaka Trojke o ulasku u vlast s Čovićem bila korak ka razaranju BiH. Jer Čović po svemu što radi, a njegovi megafoni govore, a Trojka provodi, opasniji je za ustavno-pravni poredak BiH i stabilnost od Milorada Dodika, protiv kojeg se vodi i proces te ga Zapad sankcionira, a Čović na miru urušava BiH.

To mora alarmirati sve kojima je stalo do opstanka države BiH, jer očigledno strani i unutrašnji neprijatelji imaju jedan cilj, a to je podjela države Bosne i Hercegovine, poručili su u saopštenju Čuvari Bosne.

#BosnaIHercegovina #ČuvariBosne #DraganČović #Politika #trojka #UdruženjeČuvariBosne #ZoranKrešić #BiH