Članak

TEŠKA SITUACIJA

Zaposlenici NUB BiH obustavili pružanje usluga do daljnjeg

(Patria) - Vijeće uposlenika Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine (NUB BiH) upozorilo je danas u Sarajevu da zaposlenici te institucije od današnjeg dana obustavljaju pružanje usluga javnosti do daljnjeg.

"Počevši od danas, 26. 08. 2024. godine, zaposlenici Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine obustavljaju pružanje usluga javnosti do daljnjeg.

Razlog za ovu odluku je nedostatak konkretne politike od strane vlasti za rješavanje naše situacije, zbog čega vise nemamo uslova za funkcioniranje i rad institucije", istaknuto je na press konferenciji.


Radnici će nastaviti da rade na pronalaženju dodatnih rješenja kako bi obezbijedili stabilnost i nastavak svih aktivnosti, a njihovi zahtjevi ostaju isti, a to je imenovanje upravljačke strukture i definisan i stabilan pravni i finansijski status Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine.

#BosnaIHercegovina #FinansijskiStatus #ImenovanjeUpravljackeStrukture #KonkretnePolitike #NacionalnaIBiblioteka #ObustavaUsluga #PressKonferencija #PronalazenjeRjesenja #StabilnostIRad #VijeceUposlenika #BiH