Članak

NAKON TRAGEDIJE U GIMNAZIJI

Proglašena trodnevna žalost u Sanskom Mostu

(Patria) - Trodnevna žalost proglašena je danas na području Općine Sanski Most, odlučeno je na sjednici kolegija Općinskog vijeća u povodu tragičnog događaja koji se dogodio jučer u objektu Gimnazije u ovome gradu.

Također, donesena je i odluka da se sutra u 11 sati u prostoru gradskog kina održi komemorativna sjednica u znak sjećanja na ubijene žrtve.

Očekuje se da poslije ove odluke i Vlada Unsko sanskog kantona proglasi trodnevnu žalost na području ovoga kantona.

Nakon što je danas obavljena obdukcija u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, tijela žrtava će biti vraćena porodicama i ukopana narednih dana.

Podsjećamo da su u pucnjavi koja se jučer u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, domar, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa.

#Bihać #Gimnazija #GordanaMidžan #MehemedVukalić #NijazHalilović #NisvetaKljunić #Obdukcija #Samoubistvo #SanskiMost #TrodnevnaŽalost #BiH