Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Zrinjski bez šansi u Guimarãesu, Portugalci slavili s visokih 3:0

Ekipa Zrinjskog poražena je večeras na gostovanju portugalskoj Vitóriji Guimarães rezultatom 3:0 u prvom meču play-offa Konferencijske lige.

(Patria) - Ekipa Zrinjskog poražena je večeras na gostovanju portugalskoj Vitóriji Guimarães rezultatom 3:0 u prvom meču play-offa Konferencijske lige.

Trijumfom ovako visokim rezultatom Portugalci su skoro pa i završili priču o pobjedniku u dvomeču sa Mostarcima, piše Faktor.ba.

Nakon prvog dijela bilo je 0:0, a domaći su u nekoliko navrata opasno prijetili. Vrijedi izdvojiti pokušaje Tiaga Silve, Borevkovića, a zatim i Cesara, no Zrinjski je držao 'nulu'.

U 38. minuti Santos sa distance šutira, Marić brani. Dvije minute prije kraja prvog dijela Mangas nije uspio da šutira, tačnije zakasnio je na ubačaj, te je ostalo 0:0.

Pred kraj prvog dijela šansa i za Oliveiru, ali ni on nije pogodio.

Tek što je počeo drugi dio, pogodak domaćih. Silva je ubacio sa desne strane, Mangas je na drugoj stativi sam i to je 1:0.

Nije ni prestalo slavlje domaćih, a već je bilo 2:0. Nakon kornera Borevković je siguran i lopta je iza leđa golmana Marića.

Zrinjski se nakon toga oslobodio pritiska, te zaprijetio preko Kiša, čiji udarac u 63. minuti sjajan brani golman Varela.

U 78. minuti šansu za Zrinjski imao je i Malekinušić, ali je Varela sigurno odbranio.

Pred sami kraj Mendes je pogodio za 3:0 i završio priču u ovom meču.

Portugalci imaju sigurnu prednost pred revanš narednog četvrtka u Mostaru.

Zrinjski se sigurno neće lako predati, ali bit će teško nadoknaditi prednost te ponoviti uspjeh iz prošle sezone.

#fudbal #Guimaraes #KonferencijskaLiga #Zrinjski #sport