Članak

RADIKALNA MJERA

U Australiji planiraju trajno oduzimati mobitele vozačima koji ih koriste za vrijeme vožnje

U zapadnoj Australiji razmatra se radikalna mjera za suzbijanje korištenja mobitela tokom vožnje, što je postalo ozbiljan problem s porastom saobraćajnih nesreća.

(Patria) - U zapadnoj Australiji razmatra se radikalna mjera za suzbijanje korištenja mobitela tokom vožnje, što je postalo ozbiljan problem s porastom saobraćajnih nesreća.

Planirana je rasprava o trajnom oduzimanju mobitela vozačima koji budu uhvaćeni u prekršaju, prenosi Index.

Ova ideja dolazi kao odgovor na zabrinjavajući porast broja nesreća, pri čemu je od početka godine poginulo 118 ljudi, najviše u posljednjih osam godina.

Bivši predsjednik Vijeća za sigurnost cestovnog saobraćaja Murray Lampard podržava ovaj prijedlog, vjerujući da bi strah od gubitka mobitela mogao odvratiti vozače od njegova korištenja tokom vožnje.

- Kad bi se bojali da će izgubiti mobitel koji im je toliko važan, mislim da bi dobro razmislili o tome hoće li ga koristiti dok su za volanom - rekao je Lampard.

#GubitakMobitela #MobitelVožnja #MurrayLampard #RadikalnaMjera #SaobraćajneNesreće #TrajnoOduzimanje #VažanMobitel #VijećeSigurnost #ZapadnaAustralija #ZaVolanom #Svijet