Članak

MINISTAR SE PREPAO

MUP KS o 'napadu' na Nešića: Nema elemenata krivičnog djela

Međutim, ako je suditi po saopštenju Uprave policije MUP-a KS, dogodilo se jedno veliko - ništa.

(Patria) - MUP Kantona Sarajevo oglasio se danas saopštenjem o "ozbiljnom incidentu", kako je to ranije protumačeno u Ministarstvu sigurnosti BiH, u kojem su učestvovali vozač Range Rovera i vozilo ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića, odnosno Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koja ga osigurava.

Kao što smo već i naveli, iz Ministarstva sigurnosti BiH danas su se oglasili saopštenjem u kojem su poručili da je "ministar Nešić bio meta napada automobilom". Oglasio se i sam Nešić, koji je izjavio da se ne osjeća sigurno u Sarajevu, "jer njima smeta što je on Srbin".

Međutim, ako je suditi po saopštenju Uprave policije MUP-a KS, dogodilo se jedno veliko - ništa.

"Dana 21.8.2024. godine, oko 11.45 sati, policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pozvali su policijske službenike PU Centar, nakon što su na raskrsnici ulica Zagrebačka-Vrbanja, zadržali vozača i vozilo Range Rover kojim je upravljao, zbog ometanja pratnje štićene ličnosti.

Policijski službenici PU Centar su zatekli predmetno vozilo Range Rover, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao K.H. (1977) iz Sarajeva.

O ovom događaju je upoznata dežurna tužiteljica Tužilaštva KS, koja se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela. Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će po kompletiranju materijala, poduzeti mjere i radnje u skladu sa zakonom", saopšteno je iz MUP-a KS.

#KrivičnoDjelo #Ministarstvosigurnosti #MUPKS #NenadNešić #BiH