Članak

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo stopostotno nakon tri kola, na Koševu lako apsolviran GOŠK iz Gabele

Fudbalski klub Sarajevo opravdao je večeras ulogu favorita i protiv GOŠK-a na Koševu upisao treću pobjedu u trećem kolu Premijer lige BiH.

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo opravdao je večeras ulogu favorita i protiv GOŠK-a iz Gabele na Koševu upisao treću pobjedu u trećem kolu Premijer lige BiH, piše Faktor.ba. Konačan rezultat glasio je 3:1.

Na startu bez puno uzbuđenja. Sarajevo je imalo posjed, gosti se nisu branili, a onda u 27. minuti zanimljiva situacija. Sipović je dobio žuti karton nakon nešto jačeg starta nad Oliveirom, ali gledao se i VAR.

Sudija Sivac je zatim pokazao crveni karton Sipoviću i ostavio goste sa desetoricom. Gosti su žestoko protestovali, ali nije to pomoglo. Pokušali su se zatim odbraniti do pauze, ali ni to nisu uspjeli.

Igrala se 40. minuta kada golman GOŠK-a Karić brani jedan udarac, ali lopta se odbija do Renan Oliveire i on je siguran.

U trećoj minuti sudijske nadoknade 2:0. Skoro identična situacija kao kod prvog gola. Loptu je sada odbio Karić, sve je pratio Guliashvili i to je bilo 2:0.

Sarajevo je žestoko krenulo u drugom dijelu. Đorđević pogađa stativu, a nakon toga Karić i prečka spašavaju GOŠK poslije udarca Oliveire.

Nakon toga novi pokušaj Olivere, otišlo je to preko gola, iako je bio u mat-poziciji sjajni napadač.

U 65. minuti sjajno šutira Čataković, golman Karić brani, a onda Olivera pogađa vanjski dio stative.

Sve je bilo riješeno u 68. minuti kada je Čataković matirao Karića i to je bilo 3:0.

U narednom napadu bilo je 3:1. Golman Rockov je zaplivao u prazno, pa je Lagumdžija imao lakši dio posla.

Ostalo je 3:1 i Sarajevo je upisalo treću pobjedu, a GOŠK treći poraz.

#FKSarajevo #fudbal #GOŠK #Premijerliga #PremijerLigaBosneIHercegovine #sport