Članak

REAKCIJE

Politička akedemija SDA: Ivani Marić nije mjesto u Fondaciji Konrad Adenauer

(Patria) - Politička akademija SDA dugogodišnji je partner Fondacije Konrad Adenauer.

Podrška u realizaciji projekata koji jačaju mir, slobodu i dijalog, potvrda je evropskog civilizacijskog opredjeljenja i bogatog demokratskog naslijeđa Njemačke.

"Poštujući vodeće principe Fondacije Konrad Adenauer, vrijednosti i demokratsku odgovornost koju baštini Njemačka, pozivamo predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini da preispita poziciju projekt-menadžera za Ivanu Marić. Njeni islamofobični javni istupi, koji unose podjele u bh. društvo i izazivaju uznemirenost javnosti, suprotstavljeni su ciljevima Fondacije, narušavaju njenu reputaciju i štete njenoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo da je Politička akademija SDA još u januaru 2023. godine, pismom tadašnjem direktoru g. Svenu Petkeu, obavijestila Predstavništvo KAS-a u BiH i Centralu KAS-a u Njemačkoj da neće sarađivati na projektima koje vodi Ivana Marić. Njeni posljedni javni istupi, potvrda su ispravnosti našeg ranijeg stava", saopćio je direktor Političke akademije SDA BiH.

#BosnaIHercegovina #CentralaKAS #DemokratskaOdgovornost #FondacijaKonradAdenauer #Islamofobija #IvanaMarić #MirISloboda #Njemačka #PolitičkaAkademijaSDA #SvenPetkeu #BiH