Članak

LIGA

Ni stomačni virus ih nije omeo: Velež pobijedio Široki Brijeg

(Patria) - U utakmici trećeg kola WWIN lige Bosne i Hercegovine Velež je na Pecari gostovao Širokom Brijegu, gdje je došao do pobjede rezultatom 2:0.

Mostarci su imali problema sa stomačnim virusom, tražili su odgodu meča, ali su na kraju na Pecaru istrčali u najjačem sastavu i definitivno iznenadili Širokobriježane, pa su već u devetoj minuti vodili s 1:0, a u nastavku još jednim golom trasirali put ka prvom trijumfu.

Na treningu Veleža pred meč protiv Širokog bilo je samo devet prvotimaca što dovoljno pokazuje kakav trag je viroza ostavila u svlačionici ovog tima, ali ipak sve to nije utjecalo na njihovu igru na Pecari.

Rođeni su poveli zahvaljujući domaćem fudbaleru Bagariću koji nes(p)retno loptu šalje u vlastitu mrežu nakon ubačaja Oreča sa desne strane. Nakon gola Široki je određeni period zagospodario terenom, no veoma brzo se Velež ponovo trgnuo i zaprijetio.

Lauš centrira, Milak ne dolazi do lopte, a nedugo nakon toga, u 24. minuti, Lauš udarcem sa 16 metara pogađa stativu. Tomić je bio nemoćan, ali odahnuo je golman Širokog kada je vidio da se lopta odbila u teren umjesto u mrežu. Prusina je zatim u 28. minuti pokušao sa 30 metara, pravo u golmana Veleža, a u 33. minuti Kpanov udarac odbranio je sjajni Hadžikić.

Dobar početak Mostaraca u drugom dijelu, Mlinarić je imao šasnu u 51. minuti no glavom puca pored gola, a onda u 54. minuti dolaze do 2:0. Lohan je šutirao nakon dobre akcije, Tomić je odbranio, ali Mlinarić e na mjestu i pogađa za ovjeru "trice" Veleža. Nakratko je VAR zatekao Rođene, no ubrzo su shvatili da je sve čisto i da mogu početi sa slavljem.K

Kožulj je imao dva pokušaja, ali nije bilo dovoljno ni snage ni preciznosti da se savlada Hadžikić, dok je još jednu šansu za Mostarce propustio Savić.

Širokobriježani su jalovo napadali do kraja, ali nisu imali snage da dođu barem do utješnog gola, pa su doživjeli prvi poraz, pošto su u prethodna dva kola savladali Željezničar na Grbavici, te u Bijeljini remizirali s Radnikom. Sve u svemu, zaslužen trijumf ekipe iz Mostara.

Ovo jebio drugi meč Veleža u novoj sezoni WWIN lige i prva pobjeda. Prethodno su poraženi kod kuće od Željezničara, a narednog vikenda gostuju u Bijeljini ekipi Radnika. Čini se da ipak šokantno ispadanje od andorskog Intera u prvom pretkolu Konferencijske lige i rana promjena trenera nije ostavila velikog traga na fudbalere i samu igru Veleža.

Treće kolo nastavlja se večeras utakmicom Borac - Sloboda, a sutra ćemo gledati meč Sarajeva i GOŠK-a, dok je okršaj Zrinjski - Radnik otkazan zbog nastupa Plemića u Evropi.

(sportsport.ba)

#ŠirokiBrijeg #stomačnivirus #Velež #sport #Mostar #Široki #Brijeg #Pecara #Lauš #Mlinarić #Hadžikić #KKožulj #Radnik #Sport