Članak

NESTABILNO VRIJEME

Snažno nevrijeme zahvatilo Kotor Varoš: Padali led i jaka kiša

(Patria) - Olujno nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i jakim ledom zahvatilo je danas Maslovare kod Kotor Varoša.

Naime, oko 16 časova počela je da pada jaka kiša, a veoma brzo je počeo i led koji je vrlo vjerovatno ostavio posljedice po poljoprivredne usjeve, prenose Nezavisne.

Kako je ranije objavljeno u nedjelju poslijepodne očekuje se značajnije popuštanje toplotnog vala, na radost mnogih. Naoblačenje s padavinama najprije će zahvatiti zapadne krajeve, a tokom noći proširit će se i na ostala područja. Kiša se očekuje širom zemlje u ponedjeljak i utorak, s mogućnošću obilnijih padavina u nekim regijama.

Minimalne temperature zraka varirat će između 18°C i 24°C u Bosni, dok će na jugu Hercegovine dosezati do 26°C. Najviše dnevne temperature kretat će se uglavnom između 34°C i 40°C. Od ponedjeljka, očekivane maksimalne temperature bit će između 24°C i 30°C, dok će u Semberiji dosezati do 34°C.

U periodu od 22. augusta do kraja prognoznog perioda, preovladavat će pretežno sunčano, ali nestabilno vrijeme, s mogućnošću kratkotrajnih padavina svakodnevno. Jutarnje temperature u Bosni će se kretati između 15°C i 20°C, a u Hercegovini do 23°C. Najviše dnevne temperature bit će od 27°C do 33°C, dok će na jugu zemlje dosezati do 36°C.

#Bosna #DnevneTemperature #Hercegovina #JutarnjeTemperature #KotorVaroš #Maslovare #NestabilnoVrijeme #Nezavisne #PrognoznogPerioda #Semberija #BiH