Članak

KOSOVO

Ubijen amidža od muža Vjose Osmani

(Patria) - Policija Kosova je objavila detalje o ubistvu koje se dogodilo prošle noći u dvorištu sala za vjenčanja u selu kod Uroševca, gdje je navodno policajac ubio 89-godišnjeg muškarca. Policija je naglasila da je osumnjičeni bio van službe, izvještava Gazeta Express.

U izvještaju se navodi da se incident dogodio oko 19:25. Pominje se da je osumnjičeni prebačen u stanicu policije.

- Muškarac je preminuo nakon što je upucan vatrenim oružjem. Osumnjičeni u ovom slučaju je policajac van službe. Smrt žrtve je potvrđena od strane medicinskog tima na mjestu događaja. Osumnjičeni u ovom slučaju se sam predao u policijsku stanicu. O slučaju su obaviješteni tužilac i Policijska inspekcija, koji će preduzeti dalje korake - navodi se u izveštaju.

Žrtva je Sadri Sadriu, koji je prema izvještajima medija stric Prindona Sadriua, muža Vjose Osmani, predsjednice Kosova.

Osumnjičeni za ubistvo je policajac Festim Ramadani. Sumnja se da je ubistvo počinio službenim oružjem. On je uhapšen i zadržan u pritvoru na 48 sati.

Policijska inspekcija Kosova je takođe objavila detalje o slučaju. Na osnovu prvih informacija, IPK navodi da se sumnja da je policajac osumnjičen u ovom slučaju otišao na ovu lokaciju i ispalio metak u žrtvu, koja je preminula uslijed povreda koje je zadobila.

- Osumnjičeni u ovom slučaju (policajac) nakon što je počinio krivično djelo predao se Policijskoj stanici u Uroševcu gdje je predao i službeno oružje za koje se sumnja da je korišćeno u ovom slučaju. Osumnjičeni je uhapšen (i suspendovan) i po odluci tužioca naređeno je da se zadrži u pritvoru na 48 sati zbog sumnje na krivično djelo 'teško ubistvo" prema Krivičnom zakoniku - navodi se u saopštenju.

Iz policije je rečeno da policajac nije bio na porodičnoj proslavi, dodajući da su motivi ubistva još uvijek nepoznati.

- Policajac nije bio na službenoj dužnosti, bio je u civilu, u civilnoj odjeći i civilnom automobilu, i počinio je krivično djelo ovdje ispred ovog bara. Ubistvo je počinjeno službenim oružjem. Policajac je F. R, a žrtva je S. S... Motivi još nisu poznati. Nije bio dio porodične proslave - saopšteno je.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu također je izdalo saopštenje o slučaju. U obavještenju tužilaštva se navodi da je osumnjičeni u ovom slučaju, prema prvim informacijama, policajac i da je, po odluci državnog tužioca, zadržan na 48 sati zbog sumnje na krivično djelo "Teško ubistvo".

#Region #PolicijaKosova #Uroševac #GazetaExpress #SadriSadriu #PrindonaSadriua #VjosaOsmani #FestimRamadani #PolicijskaInspekcija #IPK #KrivičniZakoniku