Članak

PRIZNANJA

Christof Papousek dobit će Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu

(Patria) - U znak priznanja za njegovu izvanrednu podršku Sarajevo Film Festivalu i lokalnoj filmskoj produkciji, Christof Papousek, suvlasnik Constantin Film-Holdinga te finansijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, dobit će Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu.

„Čast mi je biti dio porodice sa Srcem Sarajeva – jer i ja imam srce za Sarajevo“, rekao je Papousek, čija je veza s gradom i Festivalom dugotrajna i plodonosna.

Uspješno partnerstvo između Sarajevo Film Festivala i Cineplexx kino grupe traje više od desetljeća. Multipleks Cineplexx Sarajevo lokacija je 30. Sarajevo Film Festivala s najvećim brojem kino dvorana na jednom mjestu, gdje festivalska publika ima priliku gledati filmove iz različitih festivalskih programa. Ove godine, Barco Series 4 projektori Cineplexxa, koji će biti dio opreme korištene na Festivalu, pružit će publici najkvalitetnije projekcije.

„Film je umjetnost i zabava; kino je dom za filmove i najbolji način da se doživi film – u cijeloj njegovoj složenosti. Kino je domaćin blockbusterima i umjetničkim filmovima, komercijalnom sadržaju i festivalima. Cineplexx je ponosan što je domaćin Sarajevo Film Festivala u centru grada i ponosan što ga podržava s najboljom dostupnom tehnologijom za filmske projekcije“, rekao je Papousek.

„Sarajevo Film Festival je važan za razumijevanje kulture, historije i politike. Atmosfera, uzbuđenje i kvaliteta filmova motivirali su me da podržim Festival od naših prvih dana poslovanja ovdje.“

Christof Papousek pridružio se grupaciji Constantin Film & Cineplexx 1999. godine, nakon što je radio kao konsultant, i rekonstruirao je finansijski odjel i strukturu kompanije. Godine 2004. postao je generalni direktor i finansijski direktor, a 2008. godine, zajedno s porodicom Langhammer i Constantin Film-Holding GmbH, suosnovao je međunarodnu kino operaciju grupe Cineplexx International, kao poduzetnik i suvlasnik.

U isto vrijeme, Cineplexx International je formirao partnerstvo s Enverom Hadžiabdićem, što je označilo početak Cineplexxa u regiji Jugoistočne Evrope. Danas kompanija upravlja sa 70 kina u 12 zemalja, uključujući sve zemlje bivše Jugoslavije. Cineplexx podržava lokalnu filmsku produkciju i cijeni važnost domaćih filmova.

„Naša najdublja zahvalnost ide Christofu za njegovu nepokolebljivu podršku i partnerstvo tokom godina. Njegova posvećenost našoj zajedničkoj viziji ne samo da je obogatila naš Festival, već je stvorila i istinsko prijateljstvo koje duboko cijenimo. Ovo Počasno Srce Sarajeva znak je naše zahvalnosti za njegovu trajnu posvećenost i neprocjenjiv doprinos svijetu filma“, rekao je Mirsad Purivatra, predsjednik Sarajevo Film Festivala.

Počasno Srce Sarajeva uspostavljeno je 2005. godine kako bi se odalo priznanje izuzetnim postignućima pojedinaca u afirmaciji i razvoju filmske industrije, kao i podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala.

#BarcoSeries4 #ChristofPapousek #CineplexxInternational #EnverHadžiabdić #JugoistočnaEvropa #MirsadPurivatra #PočasnoSrceSarajeva #PočasnoSrceSarajeva #SarajevoFilmFestival #SarajevoFilmFestival #Lifemagazin