Članak

EFENDIĆ OBIŠAO RADOVE

Nakon izgradnje kanalizacione mreže, novi asfalt u ulici Amira Muharemovića u naselju Švrakino Selo

Stanovnici ulice Amira Muharemovića dobili su potpuno novu funkcionalniju saobraćajnicu. Nakon što je završena rekonstrukcija lokalne kanalizacione mreže u dužini od oko 320 metara, u toku je asfaltiranje saobraćajnice u ovoj ulici.

(Patria) - Stanovnici ulice Amira Muharemovića dobili su potpuno novu funkcionalniju saobraćajnicu. Nakon što je završena rekonstrukcija lokalne kanalizacione mreže u dužini od oko 320 metara, u toku je asfaltiranje saobraćajnice u ovoj ulici.

Radi se o ulici u padinskom dijelu Švrakina Sela, koja se od Novopazarske spušta do ulice Atife Karalić, a koja je u ranijem periodu bila u jako lošem stanju.



- Ranije ova ulica nije imala kanalizacionu mrežu, bila je neka vrsta improvizacije, sada su izgrađena dva kanala, odnosno dvije cijevi FI 300 milimetara, oborinska i fekalna, kojima se kanalizacija iz ovog dijela odvodi prema donjim dijelovima naselja, bez opasnosti od poplava i klizišta.

Nakon toga bilo je potrebno ulicu sanirati i asfaltirati. Zaista je bio obiman posao i teško pristupačan teren velikim građevinskim mašinama.

Firma koja izvodi radove morala je vršiti određene improvizacije, te je ulica bila zatvorena - kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je danas sa saradnicima obišao radove u navedenoj ulici.

Ovom prilikom načelnik Efendić se stanovnicima zahvalio na strpljenju i razumijevanju radi zatvaranja ulice za saobraćaj, jer nije postojao drugi način da se ulica dovede u funkcionalno stanje, osim da ona bude blokirana za saobraćaj.



- Na zadovoljstvo svih, došli smo i do toga da se radi asfaltiranje, mislim da će potrajati još nekoliko dana upravo zbog uslova u kojima se radi.

Bitno je da je kanalizacija kao veliki problem i opasnosnost u ovom dijelu općine Novi Grad riješena, a da je nakon toga ulica i asfaltirana. Dakle novi asfalt urađen je u dužini od oko 320 metara.

Danas smo obišli radove i ovo je jedan od onih dana kada smo sretni zbog onoga što radimo, jer zaista se naši rezultati rada vide.



Građani od danas pa ubuduće mogu da koriste sve blagodati onoga što je urađeno - rekao je načelnik Efendić.

Fahira Šatara koja stanuje u ovoj ulici, sretna je da više niz ulicu ne teku fekalije i da je ulica asfaltirana.

- Ranije je ulica bila u katastrofalnom stanju, kanalizacija je izlazila na ulicu, nije se moglo proći, morali smo čistiti ispred kuće non stop. Sada sam prezadovoljna, hvala načelniku i njegovim saradnicima od sveg srca - izjavila je Fahira.

Haris Omerbašić je kazao da su u toku završni radovi u ulici, te da je situacija ranije bila izuzetno loša, sada je urađena kanalizacija i asfal.



- Jedino što je ostalo je izgradnja nove vodovodne mreže. Ostalo je sve odlično, još trebaju neki zid izgraditi prema parcelama koje su nam ustupile komšije za proširenje ulice tako da će uslovi življenja u ovoj ulici biti puno, puno bolji, naročito što će se u donjem dijelu ulica proširiti, tako da će moći prilaziti i kamioni i vatrogasna vozila, što do sada nije bio slučaj - kaže Haris.

U sklopu sanacije i asfaltiranja saobraćajnice u ulici Amira Muharemovića ugrađene su i rešetke i slivnici za prikupljanje oborinske vode, a u toku su i radovi na proširenju saobraćajnice na ulazu iz ulice Atife Karalić sa izgradnjom potpornog zida.

#OpćinaNoviGrad #sarajevo #ulice #BiH