Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Bez golova na Koševu: Sarajevo ima za čim žaliti, odluka o putniku u treće pretkolo pada u Trnavi

Fudbalski klub Sarajevo večeras je na Koševu odigrao bez golova protiv Spartaka iz Trnave u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Foto: Patria

(Patria) - Fudbalski klub Sarajevo večeras je na Koševu odigrao bez golova protiv Spartaka iz Trnave u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Iako je bio znatno bolji rival na terenu, bordo tim nažalost nije uspio pronaći put do mreže slovačke ekipe.

Igrači Sarajeva su u grotlu Koševa, pred blizu 30.000 ljudi, dominirali, stvarali prilike, promašivali nemoguće. No, lopta jednostavno nije htjela u gol, piše Faktor.ba.

Prvi su zaprijetili gosti u 6. minuti kada je Milković glavom šutirao pored gola.

Odmah u narednom napadu opasno je bilo pred golom Slovaka. Kyeremeh je vrebao priliku i dokopao se lopte nakon greške zadnje linije gostujućeg tima. Prevario je i golmana, šutirao iskosa s desne strane, ali je jedan igrač gostiju praktično s gol-linije izbio loptu u polje.

U 22. minuti još jednom su prijetili domaći. Kyeremeh je probio desnu stranu i pokušao uposliti Čatakovića, koji se međutim nije najbolje snašao. Lopta na kraju dolazi do Guliashvilija, gađao je Gruzijac suprotni ugao, ali je golman Spartaka sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Dvije minute kasnije još dvije velike prilike za bordo tim. Grešku golmana Freliha pokušao je iskoristiti Kyeremeh, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Čataković, snažno je šutirao, ali se Koša ispriječio na gol-liniji i ostalo je 0:0.


Foto: Patria

Gosti su se nakon toga oslobodili pritiska, u 35. minuti Prochazka je zaprijetio, no šutirao je pored gola.

A onda još jedna stopostotna prilika za Sarajevo. Ponovo je pogriješila zadnja linija Spartaka, Kyeremeh je glavom asistirao Guliashviliju, koji je sa 7-8 metara bio oči u oči sa Frelihom, ali je golman Spartaka odbranio njegov udarac.

Sarajevo je dominiralo i u nastavku meča, stvaralo je prilike, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Pokušavali su Kyeremeh, Guliashvili, Oliveira..., no promjene rezultata nije bilo.

Odluka u putniku u treće pretkolo past će naredne sedmice u revanšu u Trnavi.

#FKSarajevo #fudbal #KonferencijskaLiga #Slovačka #SpartakTrnava #Sport