Članak

KANTONALNI SUD SARAJEVO

Za ubistvo Mehmeda Ramića izrečena kazna od 20 godina zatvora Amelu Jašareviću

(Patria) - U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je izrečena presuda Amelu Jašareviću za ubistvo Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine na raskrsnici u sarajevskom naselju Pofalići kao i za nedozvoljeno držanje oružja i droge, kojom je osuđen na 20 godina zatvora.

U ovom predmetu osuđeni su i Edvin Imamović i Igor Zuko, za pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela. Za pomoć Adelu Kabašu u bijegu koji je još uvijek nedostupan bh. pravosuđu Edvin Imamović je osuđen na tri godine, a Igor Zuko na dvije godine zatvorske kazne.

Jašarević je iz motornog vozila Golf iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila Peugeot kojim je upravljao Mehmed Ramić, a koji je od zadobijenih rana preminuo na licu mjesta.

Nakon toga je i Adel Kabaš, koji se nalazio u Golfu ispalio više hitaca u pravcu motornog vozila kojim je upravljao Ramić.

Jašarević se također tereti da je s Kabašom u proteklom periodu, na području Kantona Sarajevo, na neovlašten način nabavio i držao supstance koje se nalaze na listi opojnih droga, u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi stavljanjem u promet opojnih droga.

Edvin Imamović se tereti da je upravljao automobilom iz kojeg je sa suvozačkog mjesta Kabaš ispalio više hitaca u pravcu vozila kojim je upravljao Ramić, nakon čega je odvezao Kabaša u pravcu Lukavice.

Zuko se tereti da je u navedeno vrijeme izašao iz Golfa, kojim je upravljao Jašarević, te s trotoara ulice posmatrao kako Jašarević i Kabaš ispaljuju više hitaca u pravcu Ramićevog vozila, nakon čega je pomagao Kabašu da postane nedostupan organima gonjenja.

#AmelJašarević #MehmedRamić #ubistvo #BiH