Članak

SAOPĆENJE

Čuvari Bosne povodom Konvencije 'Bosna je naša – Bosanska!': Odgovorimo svima koji bi Bosnu i Hercegovinu dijelili!

(Patria) -Udruženje Čuvari Bosne, kao patriotski orijentisano udruženje, shvatilo je potrebu odbrane države Bosne i Hercegovine od kontinuiranih nasrtaja iz unutrašnjosti, ali i iz susjednih država. Iz tih, patritskih razloga, Čuvari Bosne pristali su biti dio Organizacionog odbora i Konvencije “Bosna je naša – Bosanska”, navodi se u saopćenju Udruženja Čuvari Bosne.

Dodaju: "Potreba za organizovanjem Konvencije javila se kao nužni odgovor nevladinih organizacija, akademske zajednice i državotvornih političkih stranaka kako bi se zaustavilo sistematsko, institucionalno i svako drugo urušavanje Bosne i Hercegovine te odbranio njen teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost".

"Nakon svesrpskog sabora na kojem je velikosrpska politika pokazala da ne odustaje od svojih hegemonističkih ciljeva, kao što ni u Zagrebu nisu odustali od interesa na štetu Bosne i Hercegovine, Konvencija “Bosna je naša – Bosanska” odgovor je na takve napade s ciljem okupljanja i okrupnjavanja patriotskog fronta te definisanja platforme za odgovor na takve politike i nasrtaje", poručuju Čuvari Bosne.

Kako kažu: "Prva Konvencija bit će održana u Sarajevu 4. jula s početkom u 19.00 sati, u Hotelu Holiday (kongresna dvorana). Zato vas pozivamo da se okupimo i pokažemo da nećemo odustati od države te da smo je spremni braniti u jedinstvu nevladinih organizacija, akademske zajednice, predstavnika političkih stranaka i građana".

Napominju da će Konvencija nakon Sarajeva biti održana širom Bosne i Hercegovine.

"Na skupu 4. jula u Sarajevu bit će definisana platforma racionalnih odgovora na izazove i opasnosti s kojima se i država i društvo suočavaju, te pravci jedinstvenih odgovora i djelovanja državotvornih aktera i građana. Pozivamo vas i čekamo da zajedno pošaljemo poruku i kreiramo platformu patriotskog odgovora", zaključuju iz Udruženja Čuvari Bosne.

#AkademskaZajednica #Bosna #ČuvariBosne #Građani #Hercegovina #Holiday #Konvencija #NevladineOrganizacije #PolitickiStranke #Sarajevo #BiH