Članak

VISOKE AMBICIJE

Jose Mourinho preuzima Fenerbahče, dolazi li i novi predsjednik

(Patria) - Jose Mourinho je novi trener Fenerbahčea. Legendarni Portugalac dogovorio je dvogodišnju saradnju s istanbulskim velikanom i u narednim danima će biti službeno predstavljen. S njim bi trebala doći i velika pojačanja, a predsjednički kandidat Aziz Yildirim je otkrio određena imena.

Jose Mourinho na iznenađenje mnogih trenersku karijeru nastavlja u Turskoj. Prihvatio je poziv Fenerbahčea i pokušat će ovom timu donijeti titulu prvaka Turske koju čekaju od 2014. godine.

Čovjek koji je dvije decenije imao ulogu prvog čovjeka Fenera odlučio se vratiti u klub nakon šest godina odsustva. Bit će protukandidat Aliju Koču za predsjedničko mjesto i on je zaslužan što Mourinho stiže u Istanbul.

Najavio je Yildirim kako se na ovom klub neće zaustaviti. Portugalac će dobiti igrače koje želi.

"Želimo da napravi s Fenerbahčeom ono što je s Portom. Potpisat ćemo igrače koje bude želio", rekao je Yildirim i saopštio je neka imena koja bi mogla obući plavo-žuti dres.

"Reći ću vam neka imena. Mourinho želi Romelua Lukakua, Paula Dybalu, Taliscu i Sorlotha... Neka on završi dvojicu, mi ćemo se pobrinuti za ostale kada preuzmemo klub", poručio je Yildirim.

Mediji u Turskoj tvrde da je budžet za pojačanja čak 100 miliona eura. To može značiti da će u Istanbul ponovo sletjeti poznata fudbalska imena, kao što je to bio slučaj i u prethodnoj sezoni.

Fenerbahče je učinio sve da konačno dođe do titule prvaka. Došao je Edin Džeko, zatim Dušan Tadić, Fred, Dominik Livaković, te brojni drugi fudbaleri, no na kraju je najveći rival Galatasaray ipak ponovo završio na vrhu tabele.

71-godišnji Yildirim očigledno želi napraviti velike stvari u novom mandatu, a pod njegovim vodstvom klub je imao izuzetne uspjehe.

Uspio je Fener doći do četvrtfinala Lige prvaka, polufinala Evropske lige, a šest puta su osvojili Super ligu. Sada tvrdi da je spreman za rad kao nikad prije.

"Vraćam se odmoran i spreman. Klubu je potreban mir, a ne predsjednik koji uporno tvrdi da mu neko ne da biti šampion", rekao je Yildirim i ovim riječima je rekao šta misli o Aliju Koču.

#sport #JoseMourinho #Fenerbahce