Članak

USIJANJE U GRADAČCU

SKY PREPORUKE Dervišagić (SDP) želi novi mandat, nasilni NiP-ovac Topčagić mu pomaže - Tužilaštvo TK prikuplja dokaze!

Čemu taj strah, kako nam se desilo da je zavladao strah.

Nasilni Topčagić obavljao i dužnost ministra MUP-a

Piše: A. Čorbo-Zećo

„Vladao je neki nevjerovatan strah u Kantonu Sarajevo među ministrima, među zastupnicima, među ljudima, među novinarima. Niko ništa ne smije da kaže, niko se ništa ne usuđuje, kako je došlo do toga? Zašto mi ne smijemo da pričamo o radu Vlade 2022. godine, zašto smo se doveli u situaciju da ljudi šapuću kada spominju nečije ime – Elmedina Konakovića, zašto je to strah ljude, zašto je strah na televiziji novinara postaviti škakljivo pitanje.

Čemu taj strah, kako nam se desilo da je zavladao strah. Jedino nije strah da se izvuče neki problem o SDA iz nekog perioda, sve ostalo je strah“, kazao je nedavno na Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić, zastupnik SDA.

Odgovor na ova pitanja krije se u Sky prepisci koju su objavili mediji, a u kojima narkobos Edin Gačanin i saradnik Dženis Kadrić smišljaju strategiju za ponašanje političara njima bliskim.

“Cilj nam je da napravimo najjaču stranku, a ostale da počistimo i poubijaju ako treba jer narodu „samo može sila“, a ne priča, jer žive za ovaj svijet, boje se za svoje živote i kad ih čistiš onda je puno lakše kad mu zapališ auto, pa na kuću bombe, pa ga upozoriš, sve pomalo do krajnje granice smrti”, napisao je Kadrić.

I ova rečenica treba da se ponavlja svakog dana, dok pravosuđe ne utvrdi konačno istinu i ne izvede pred lice pravde sve one koji su umiješani u priču iz Sky-a. No, da je strahovlada u Sarajevu prisutna znamo po stanju u medijima, po patološkim napadima na novinare i neistomišljenike, a priča iz Sarajeva preliva se i u druge kantone u Federaciji.

Tako je zadnjih dana u Gradačcu jako burno. Tamošnji gradonačelnik Edis Dervišagić (SDP) pravi pometnju u Gradskom vijeću, a sve zbog želje za novim mandatom na ovoj poziciji, a zbog koalicionih preslagivanja i buduće podrške njemu skoro je došlo do fizičkog obračuna.

Čini se nasilje u najavi, a glavni akter u cijeloj ovoj priči je bivši ministar MUP-a TK Husein Topčagić (NIP), nekadašnji član PDA, danas visoki dužnosnik u Kantonalnom odboru NIP-a u Tuzli.

On je prijavljen policiji u Gradačcu, nakon što je zaprijetio Nedžadu Šećiću, predsjedniku Socijaldemokrata BiH Gradačac.

„Dana 29. maja 2024. godine PS Gradačac zaprimila je prijavu N.Š. iz Gradačca protiv H.T. iz Gradačca, o čemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te se prema uputama postupajućeg tužioca radi na prikupljanju dokaza u vezi prijave tog događaja“, kazali su za Patriju iz MUP-a TK.

Ovom napadu Topčagića (NIP) prethodila je hitna sjednica Gradskog vijeća Gradačca gdje je izvršena prekompozicija lokalne vlasti čime su uzburkani duhovi u ovom gradu.

Naime, lokalna organizacija SD BiH je optužila gradonačelnika Dervišagića (SDP), da je smjena UO Banja Ilidža Gradačac, te postavljanje svog bivšeg protukandidata i velikog političkog 'neprijatelja' Huseina Topčagića za predsjednika Upravnog odbora ove ustanove ustvari uvod u dugo planiranu privatizaciju ove ustanove.

Ovo je teško palo samom Topčagiću te je uputio prijetnje fizičkim obračunom predsjedniku SD Gradačac Šećiću što je prijavljeno policiji, a što trenutno istražuje Tužilaštvo TK.

Evidentno je da se atmosfera pred lokalne izbore opasno usijala, a da je metod sile očito najbolji način, prema uputama iz Sky-a, da se do cilja dođe!

#DženisKadrić #EdinGačanin #EdisDervišagić #ElmedinaKonakovića #FarukKapidžić #Gradačac #HuseinTopčagić #NedžadŠećić #Sarajevo #Sky #BiH