Članak

NE MIJENJA SE KURS

Bidenov izborni štab: Presuda Trumpu ne mijenja izbornu utrku

(Patria) - Izborni štab predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena rekao je da osuđujuća presuda Donaldu Trumpu na suđenju za tajni novac dokazuje da „niko nije iznad zakona“, ali da će učiniti malo da promijeni dinamiku izbora 5. novembra, javio je Reuters.

„Još uvijek postoji samo jedan način da se Donald Trump zadrži izvan Ovalnog ureda - na glasačkoj kutiji“, rekao je glasnogovornik Bidenovog štaba Michael Tyler nakon presude. Bidenov izborni štab sedmicama je odmjeravao kako se nositi s ishodom suđenja i na kraju je odlučio da ne mijenja kurs, tvrdeći da osuđujuća presuda neće bitno promijeniti dinamiku izbora, rekli su zvaničnici kampanje. Umjesto toga, rekli su da planiraju ostati fokusirani na glavne
poruke kampanje o prijetnjama demokratiji i pristupu abortusu.

„Osuđen ili ne, Trump će biti republikanski kandidat za predsjednika“, rekao je Tyler. Bidenova Bijela kuća odlučila je reći malo nakon presude.

„Poštujemo vladavinu prava i nemamo dodatnih komentara“, rekao je Ian Sams, glasnogovornik ureda savjetnika Bijele kuće.

#BijelaKuća #DonaldTrump #Glasnogovornik #IanSams #JoeBiden #MichaelTyler #OvalniUred #Reuters #SjedinjeneAmeričkeDržave #VladavinaPrava #Svijet