Članak

SARAJEVO

BHRT i RTV FBiH postigli dogovor, Karamehmedović i Šabić potpisali sporazum o saradnji

Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(Patria) - Generalni direktori BHRT-a Belmin Karamehmedović i RTV FBiH Džemal Šabić potpisali su sporazum o poslovnoj saradnji, uz posredovanje Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Upravni odbor BHRT-a saopštio je da ovaj sporazum predstavlja korak u rješavanju nikada teže situacije u kojoj se našao BHRT.

"Nakon agonije i neizvjesnosti za ovu medijsku kuću i radnike koja je trajala pola godine, sredstva prikupljena na računu Elektroprivrede BiH od RTV takse bit će raspoređena idućih dana.

Nakon potpisivanja ovog sporazuma i doznačavanja novca na račun BHRT-a radnicima će biti isplaćena plata, a dogovoreni su i budući, međusobni odnosi i obaveze između BHRT-a i FTV-a", kaže se u saopštenju.

Osim sporazuma o saradnji, dodaje se, generalni direktori BHRT-a i FTV-a potpisali su i aneks ugovora s Elektroprivredom BiH o prikupljanju RTV takse.

"BHRT zahvaljuje ministru komunikacija i prometa BiH Edinu Forti na posredovanju i traženju rješenja, kao i svim drugim akterima koji su dosad bili podrška BHRT-u", dodaje se u saopštenju.

#BelminKaramehmedović #BHRT #DžemalŠabić #RTVFederacije #rtvtaksa #sporazum #bih