Članak

SAOPŠTENJE

'Naprijed' pozvao Trojku: Raskinite koaliciju s Dodikom čim od njega dobijete sporazum o razdruživanju

Stranka "Naprijed" pozvala je partnere predsjednika SNSD-a Milorada Dodika iz FBiH da odbiju primiti sporazum o razdruživanju te da zbog tog poteza Dodika pokrenu formiranje nove većine na državnom nivou.

(Patria) - Stranka "Naprijed" pozvala je partnere predsjednika SNSD-a Milorada Dodika iz FBiH da odbiju primiti sporazum o razdruživanju te da zbog tog njegovog poteza pokrenu formiranje nove većine na državnom nivou.

Iz "Naprijed" su podsjetili na danas izrečene namjere Dodika o paralisanju Vijeća ministara.

- Mi ćemo biti u organima BiH, ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke - rekao je Dodik, dodavši da će sporazum biti poslan do kraja mjeseca.

"Naprijed" poziva stranke Trojke da upute SNSD-u sporazum o raskidu koalicije isti dan kad on njima uputi sporazum o razdruživanju te da se odmah započnu pregovori o novoj državnoj vlasti i većini.

"Naprijed" je također podsjetio na nedavne izjave Mirka Šarovića od 4. aprila 2024. godine.

- Mislim da će se iskoristiti svi centri moći da se onemogući koalicija HDZ, SNSD i SDA. Veća je mogućnost, ako je uopšte ima, da se SNSD izbaci iz vlasti.

Ima mnogo razloga za takvo nešto. Mislim da oni koji su ušli u koaliciju sa SNSD-om sada Boga mole kako da izađu iz te koalicije - rekao je Šarović.

#BiH #MiloradDodik #Naprijed #politika #SNSD #sporazum #trojka