Članak

NASTAVLJENA PREPIRKA

Nije mu ostao dužan: Trump glumca De Nira nazvao 'patetičnim luđakom'

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump nije mogao izdržati a da ne odgovori na neugodne prozivke koje mu je uputio slavni američki glumac Robert De Niro.

(Patria) - Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump nije mogao izdržati a da ne odgovori na neugodne prozivke koje mu je uputio slavni američki glumac Robert De Niro.

De Niro je, podsjetimo, obraćajući se u utorak na konferenciji za novinare ispred zgrade suda u kojem se republikanskom kandidatu sudi u slučaju Stormy Daniels, između ostalog, rekao da je Trump "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

Trump je u svom stilu De Nira nazvao "patetičnim luđakom".

"Nikad nisam znao koliko je mali, i psihički i fizički, ludi bivši glumac Robert De Niro.

De Niro, koji pati od neizlječivog stanja, je dočekan ispred zgrade suda silom koja je daleko veća od radikalne ljevice Make America Great Again", napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Istakao je da De Nirovi filmovi nisu kvalitetni otkako se pridružio kampanji predsjednika Josepha Bidena te ocijenio da je glumac izgledao "patetično i tužno" tokom konferencije.

U utorak su se konferenciji za novinare Roberta De Nira pridružili i dvojica bivših policajaca koji su bili prisutni tokom upada u američki Capitol 6. januara 2021.

AP je naveo da je to bio pokušaj Bidena i njegove kampanje da predsjedničku trku fokusiraju na upad ekstremnih Trumpovih pristalica na Capitol 2021. godine, nakon što je on izgubio na predsjedničkim izborima.

- Mi Njujorčani smo ga nekada tolerisali kada je bio samo još jedan us***i trgovac nekretninama koji se maskirao kao velika zvjerka.

Volim ovaj grad. Ne želim da ga uništim. Donald Trump želi da uništi ne samo grad, već i zemlju, i, na kraju, mogao bi da uništi svijet - upozorio je prije dva dana Robert De Niro.

#AmeričkiGlumac #Capitol #DonaldTrump #JosephBiden #MakeAmericaGreatAgain #NewYork #Njujorčani #RobertDeNiro #StormyDaniels #TruthSocial #Svijet