Članak

ZASTUPNIK SBIH

Silajdžić: Trojkaši nisu htjeli poslušati člana Predsjedništva BiH 'teškog' 300.000 glasova

Sarajevski ogranak HNS-a, tj. Trojka sinoć je ponizila ponajviše sebe, a onda i sviju nas, te nas gurnula u neizvjesnost i direktnu ovisnost o Čoviću i Dodiku, saopštio je danas zastupnik Stranke za BiH u Federalnom parlamentu Haris Silajdžić.

(Patria) - Sarajevski ogranak HNS-a, tj. Trojka sinoć je ponizila ponajviše sebe, a onda i sviju nas, te nas gurnula u neizvjesnost i direktnu ovisnost o Čoviću i Dodiku, saopštio je danas zastupnik Stranke za BiH u Federalnom parlamentu Haris Silajdžić.

"Podsjećati ih na njihove riječi koje su meni izgovarali gostujući u debatnim emisijama prije par mjeseci, pogotovo na režimskoj TV SA, postalo je suludo.

Oni izvrću sopstvene stavove samo kako bi udovoljili željama HDZ-a, a ne svojim glasačima i građanima, koje smatraju naivnim i zaboravnim.

Nakon sjednice dostupna su imena i prezimena NiP-ovaca, SDP-ovaca i NS-ovaca, tj. onih koji su glasali za želju Dragana Čovića.

Dobro upamtite imena izdajnika, prozivajte ih po ulicama, po mahalama, tražite objašnjenje za sinoćnje postupke, tj. glasanje. Pitajte zbog čijeg interesa su ovo uradili?

Iz opozicije sinoć nisam mogao više učiniti osim pozivati na savjest pojedinih zastupnika. Međutim, kada nisu poslušali člana Predsjedništva BiH koji je težak 300.000 glasova, zašto bi mene?

Lično sam glasao protiv, kao i kompletan klub Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Hvala svima na podršci", napisao je Silajdžić na društvenim mrežama.

#BiH #HarisSilajdžić #MarinVukoja #ParlamentFederacije #politika #Predstavničkidom #trojka