Članak

POLITIKA

Nikki Haley na izraelskoj granati napisala 'završite ih'

(Patria) - Bivša kandidatkinja za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Nikki Haley fotografisana je kako piše „Finish Them“ (završite ih) na izraelskoj granati dok je obilazila lokacije u blizini sjeverne granice s Libanom, javio je AFP. Dodala je i natpis "America srce (voli) Israel".

Fotografiju je na mreži X u utorak objavio Danny Danon, član izraelskog parlamenta i bivši ambasador pri Ujedinjenim nacijama, koji je bio u pratnji Haley tokom njene posjeti.

„'Završite ih'. Ovo je napisala moja prijateljica, bivša ambasadorica Nikki Haley“, naveo je Danon u svojoj objavi na kojoj je prikazana Haley koja ljubičastom olovkom piše po granati.

Haley je bila američki ambasador u UN-u pod Donaldom Trumpom, a njen mandat se preklapao sa mandatom Danona.

Haley (52) je odustala od kandidature za Bijelu kuću u martu nakon poraza na republikanskim predizborima od Trumpa, a prošle sedmice je rekla da će glasati za njega na izborima. Trump je isključio mogućnost da bude njegova potpredsjednica, ali ona je potencijalna predsjednička kandidatkinja 2028. godine.

Bijela kuća je u utorak saopštila da predsjednik Joe Biden ne planira mijenjati svoju izraelsku politiku nakon smrtonosnog napada na Rafah tokom vikenda, ali da ne zatvara oči pred nevoljom palestinskih civila.

#granate #Izrael #NikkiHaley #Svijet