Članak

SLAVNI GLUMAC

Robert De Niro: Trump je klovn koji bi mogao da postane tiranin

Slavni američki glumac Robert De Niro iznenada se jučer pojavio u blizini suda u New Yorku kako bi javno napao kandidata za predsjedničke izbore, republikanca Donalda Trumpa, za kojeg je rekao da je "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

(Patria) - Slavni američki glumac Robert De Niro iznenada se jučer pojavio u blizini suda u New Yorku kako bi javno napao kandidata za predsjedničke izbore, republikanca Donalda Trumpa, za kojeg je rekao da je "klovn koji bi mogao da postane tiranin".

Glumac, koji podržava aktuelnog demokratskog predsjednika Josepha Bidena, rekao je gledajući u trotoar New Yorka da je to "njegov kraj".

- Volim ovaj grad, ne želim da ga uništim. Donald Trump ne samo da želi da uništi ovaj grad, već i zemlju i, na kraju krajeva, mogao bi da uništi i svijet - izjavio je De Niro.

Njegovo obraćanje je zapravo organizovao Bidenov predizborni tim, dok je u isto vrijeme, na korak dalje, Trump slušao svoje advokate koji se zalažu za oslobađajuću presudu u krivičnom postupku pokrenutom protiv njega.

Glumac koji sada ima 80 godina, rekao je da je Trump "klovn" i da su svi smatrali šalom njegovu kandidaturu za predsjednika 2016. godine.

- Kada se Trump kandidovao 2016., bilo je to kao šala, glupan koji se kandidovao za predsjednika. Zaboravili smo lekcije historije koje nam pokazuju da drugi klovnovi nisu shvatani ozbiljno, sve dok nisu postali divlji diktatori - poručio je De Niro.

Dodao je da se sada niko ne smije smijati, već mora da se iskoristi jedinstvena prilika i da se glasa protiv njega - jednom zauvijek.

#DonaldTrump #RobertdeNiro #Svijet