Članak

MUP KS

Epilog incidenta u Briješću: Jedan učenik teško, drugi lakše povrijeđen, maloljetni napadač uhapšen

Povrijeđenom učeniku pomoć je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - Osoblje Osnovne škole "Behaudin Selmanović", koja se nalazi u sarajevskom naselju Briješće, obavijestilo je danas oko 13.15 sati Policijsku upravu Novi Grad da je učenik devetog razreda zadobio povredu oštrim predmetom, koju mu je u školskom prostoru nanio također učenik devetog razreda.

- Povrijeđenom učeniku pomoć je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede te je zadržan na daljnjem liječenju.

Povredu oštrim predmetom zadobio je još jedan učenik devetog razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede - izjavila je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Uviđajem je rukovodila tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela "ubistvo u pokušaju" i "lakša tjelesna povreda", i nad njim se vrši kriminalistička obrada - navela je Novalić.

S obzirom na činjenicu da se radi o maloljetnicima, dodala je, Uprava policije i Tužilaštvo KS više detalja neće saopštavati.

#Briješće #MersihaNovalić #MUPKS #osnovnaškola #CrnaHronika