Članak

BEOGRAD

Zbog ubistva Đorđa Mijatovića uhapšena dva maloljetnika

(Patria) - Maloljetnik koji se sumnjiči za učešće u ubistvu Đorđa Mijatovića na Voždovcu, predao se policiji, saznaje Tanjug. Nakon saslušanja u Višem sudu, drugom osumnjičenom za ubistvo određen je pritvor.

Beogradski mediji pišu da se maloljetnik osumnjičen za ubistvo muškarca predao u pratnji svojih roditelja i advokata.

Ranije danas, na saslušanje kod sudije za maloljetnike u Višem sudu u Beogradu priveden je F.B., jedan od osumnjičenih za ubistvo Đ. M. na Voždovcu, nakon čega mu je određen pritvor.

"Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti", rekla je za Tanjug Milica Veličković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da je policija identifikovala oba napadača.

Naglasio je da rezultati obdukcije pokazuju da je Đ. M. umro od povreda glave.

"Pošto smo u međuvremenu došli do snimaka, mislim da je jasno da je poslije tuče u kojoj su učestvovali, on bio toliko povrijeđen da je od tih posljedica preminuo u Urgentnom centru. I upravo zbog toga će ova dva maloljetna lica, oni su glavni osumnjičeni, biti predati dalje tužilaštvu i drugim državnim organima kako bi se procesuirali za najteža krivična djela", rekao je Dačić.

Policija je u nedjelju u 18.20 časova dobila prijavu da su u jednom parku na Voždovcu dvije osobe pretukle četrdesetogodišnjeg muškarca.

Ubijeni Đ. M. je rođeni brat Vojina Mijatovića, ministra u Vladi Federacije BiH.

#BiH #Beograd #ĐorđeMijatović #ubistvo #VojinMijatović