Članak

DANAS PADAJU MASKE

Predstavnički dom FBiH: Traži se povlačenje imenovanja Vukoje s dnevnog reda, SDA predlaže Zakon o južnoj interkonekciji

(Patria) - Danas je dana kada zastupnici SDP-a, NiP-a i Naše stranke odlučuju hoće li konačno predsati Ustavni sud BiH Dodiku i Čoviću, poručio je Mahir Mešalić, zastupnik DF-a u raspravi o dnevnom redu.

“Morate se pogledati u ogledalo i dobro zamisliti kako ćete glasati. Možda neki i ne znaju koliko je važna pozicija sudije Ustavnog suda. Zločinac Novak Đukić je pušten na slobodu zahvaljujući presudi Ustavnog suda”. Poručio je Mešalić i poručio:

“Vidjet ćemo hoće li SDP, NiP i NS pustiti Dodika i Čovića da vladaju. Danas padaju maske”, zaključio je Mešalić.

Salko Zildžić iznio je Prijedlog Kluba SDA da se u dnevni red uvrsti Prijedlog zakoan o Južnoj pllinskoj interkonekciji.

“Pozivam zastupnike da se izjasnimo o ovoj tački, da je uvrstimo na dnevni red i usvajanjem natjeramo Dom naroda da i oni usvoje. Kao Klub podržavamo prijedlog potpredsjednika FBiH Refika Lende”, istakao je Zildžić.
Podsjećamo, Lendo je podnio zahtjev da se tačka o imenovanju Vukoje skine s današnje tačke dnevnog reda.

Amir Ibrović (DF) također je predložio da se skine s dnevnog reda tačka o imenovanju Vukoje.

“Imamo četiri do pet razloga zašto tražimo. Prvo što nam je uskračeno pravo biranje, imamo nekompetitivne izbore, drugi razlog je jer se čeka odgovor Ustavnog suda, član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio zahtjev za Mišljenje Venecijanske komisije…”, poručio je Ibrović.

Admir Čavalić, predsjednik Kluba SBiH smatra da je potrebno razmatrati Zakon o južnoj plinskoj interkonekciji.

“Mislim da trebamo svi podržati prijedlog povlačenja tačke o izboru i imenovanju Marina Vukoje. Svi se slažemo da je procedura ozbiljno narušena, ovo nije biranje i narušava se naše pravo da biramo”, istakao je Čavalić. .

#AmirIbrović #dnevnired #JužnaPllinska #MahirMešalić #MarinVukoje #NovakĐukić #SalkoZildžić #UstavniSud #VenecijanskaKomisija #ŽeljkoKomšić #BiH