Članak

PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić: Ako budem ubijen, odgovoran je Konaković

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da, ukoliko bude ubijen, za to odgovornost snosi ministar vanjskih poslova BiH Еlmedin Konaković.

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da, ukoliko bude ubijen, za to odgovornost snosi ministar vanjskih poslova BiH Еlmedin Konaković.

Vučić je to izjavio komentarišući Konakovićev poziv da 11. jula dođe u Potočare ili u UN, gdje će biti obilježena godišnjica genocida u Srebrenici.

U odgovoru na taj poziv, Vučić je poručio da je Konaković pozvao na njegovo ubistvo, jer "svi dobro znaju šta se dogodilo u Potočarima".

- Druga stvar koja je važna, to je da su toliko nervozni zbog rezultata da je sebi dozvolio da de facto danas pozove na moje ubistvo.

Rekao je Vučić se može ogrnuti ili ne zastavom Srbije, da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u UN. U Srebrenici sam bio već 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pred kamenicama.

Bijedni pokušaji kojima govore da se to organizovalo u Srbiji su toliko jadni, koliko i priča o mom snajperisanju iznad Sarajeva. Hvala vam na tom pozivu da budem ubijen. Ako budem, znajte da je za to odgovoran Еlmedin Konaković - rekao je Vučić.

#AleksandarVučić #ElmedinKonaković #Genocid #Potočari #Region #Srbija #Srebrenica