Članak

PLAN U PET TAČAKA

Njemačka policija priprema se za izazove s kojima će se suočiti tokom Eura

Njemačka policija priprema se za teroriste, nasilne huligane, kriminalce i deportovane migrante koji će pokušati ući u zemlju tokom nadolazećeg Eura.

(Patria) - Njemačka policija priprema se za teroriste, nasilne huligane, kriminalce i deportovane migrante koji će pokušati ući u zemlju tokom nadolazećeg Eura.

Za vrijeme Evropskog prvenstva, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u 10 njemačkih gradova, očekuje se oko 2,7 miliona navijača na stadionima i do 12 miliona u gradovima domaćinima.

Njemačka policija priprema plan u pet tačaka kako bi bila spremna za suočavanje sa svim sigurnosnim prijetnjama, navode njemački mediji.

Ističe se kako policija cilja na nekoliko grupa počinilaca - teroriste, nasilne huligane, putujuće kriminalce, lopove i teške kriminalce, piše Bild.

Navodno će oko 22.000 saveznih policajaca biti raspoređeno na granicama, stadionima, javnim mjestima za posmatranje, zračnim lukama, željezničkim kolodvorima i osjetljivim područjima kritične infrastrukture svaki dan.

Bild piše da je policija posebno zabrinuta zbog opasnosti od huligana tokom Evropskog prvenstva.

U martu je britanski Mail Sport izvijestio da je hiljadama fudbalskih navijača zabranjeno pratiti Englesku u Njemačkoj zbog ograničenja britanske vlade.

Više od 1.600 navijača kojima je izrečena zabrana bit će prisiljeno predati svoje pasoše policiji od 4. juna do finala Evropskog prvenstva 14. jula kako bi se osiguralo da ne pokušavaju prisustvovati utakmicama.

Svako ko ne preda svoj pasoš ili pokuša otputovati u Njemačku suočit će se s velikom novčanom kaznom ili do čak šest mjeseci zatvora.

#BritanskaVlada #EvropskoPrvenstvo #FudbalskiNavijaci #Huligani #NjemackaPolicija #NovcanaKazna #PolicijaZabrinuta #SigurnosnePrijetnje #ZabranaPasoša #Zatvor #Svijet