Članak

UOČI SJEDNICE

SDA: Zastupnici Trojke će konačno odlučiti čiji interes brane - države ili HDZ-a

Zastupnici stranaka Trojke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na sjednici na kojoj će biti glasano o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, iako je u ponudi samo jedan kandidat, ipak će imati priliku da biraju.

(Patria) - Zastupnici stranaka Trojke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na sjednici na kojoj će biti glasano o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, iako je u ponudi samo jedan kandidat, ipak će imati priliku da biraju.

"Svaki od njih, pojedinačno, odlučit će da li će ispuniti želje HDZ-a i time sačuvati fotelje stranačkih šefova, ili će izabrati jasan interes države Bosne i Hercegovine.

Građani Federacije BiH će sasvim sigurno pomno pratiti pojedinačno izjašnjavanje svakog od zastupnika, pa niko svoju ličnu odgovornost neće moći prebaciti na kolektivni teren, na komisije ili stranačke odluke.

Svaki zastupnik vrlo dobro zna da je mandat isključivo u njegovom vlasništvu, da samostalno donosi odluke i da samostalno snosi posljedice", saopštila je Stranka demokratske akcije (SDA).

#MarinVukoja #PredstavnickiDom #SDA #trojka #BiH