Članak

JEDAN UHAPŠEN

Banjalučka policija traga za 10 Gruzijaca zbog pljačke dva miliona KM

Zbog krađe oko dva miliona KM u Banjoj Luci, u toku je potraga za 10 osoba. Od toga je riječ o sedam pomagača i tri direktna izvršioca.

(Patria) - Zbog krađe oko dva miliona KM u Banjoj Luci, u toku je potraga za 10 osoba. Od toga je riječ o sedam pomagača i tri direktna izvršioca.

Izjavio je to večeras načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić, potvrdivši da je do sada uhapšen jedan državljanin Gruzije, koji je predat Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, pišu Nezavisne novine.

- Imamo saznanja da je grupa izvršila par krivičnih djela na području FBiH - dodao je Vukelić.

Policija osumnjičene tereti da su došli u BiH, pratili žrtve, utvrđivali njihove životne navike, a onda kretali u napad, odnosno krađe.

Osumnjičeni su, nakon krađe na području Banje Luke, otišli prema Doboju, pa taksijem za Sarajevo.


Osumnjičenici za pljačku (Foto: Nezavisne novine)

Policija je ušla u stan u Sarajevu koji su koristili osumnjičeni, ali nisu pronašli ni njih ni novac.

- Izvršioci su identifikovani, ali nažalost nismo pronašli ni njih ni novac - istakao je Vukelić, te dodao da je u pitanju organizovana kriminalna grupa.

Navodi i kako imaju informacije da su izvršioci još u BiH, te da imaju i njihove fotografije.

Svi su državljani Gruzije, a jedini dosad uhapšeni, koji je "pao" na sarajevskom aerodromu, je po tvrdnji policije opisao podjelu posla u okrivu kriminalne grupe, pa i svoj dio.

Vukelić je apelovao na građane, koji posebno imaju stan na dan, da obrate pažnju na osobe iz Gruzije, te da sve sumnjivo prijave policiji.


Osumnjičenici za pljačku (Foto: Nezavisne novine)

Na pitanje otkuda nekom uopšte dva miliona maraka u torbi i da li se istražuje porijeklo tog novca, Vukelić je rekao da se trenutno ne može baviti tim pitanjem, ali se nada da imaju službe koje se time bave.

- Od jedne osobe je otuđen novac. Ostalo ne možemo komentarisati - rekao je Vukelić, upitan da li je vlasnik ukradenog novca jedan, ili ih ima više.

Prema operativnim saznanjima policije, uhapšeni Gruzijac mogao bi biti organizator ove kriminalne grupe.

Podsjećamo, razbojnici su pljačku izvršili prije dva dana u poslijepodnevnim satima u banjalučkom naselju Lauš. Tom prilikom od vlasnice mjenjačnice inicijala J.Š. navodno su oteli dva miliona maraka.

#BanjaLuka #lauš #novac #policija #TeškaKrađa #CrnaHronika

Trusted Cryptocurrency Recovery Specialist / A1 WIZARD HACKES As someone who unfortunately found themselves in the distressing situation of losing access of their cryptocurrency assets, I cannot speak highly enough of A1 WIZARD HACKES . From the moment I reached out to them for assistance, I met with professionalism, expertise, and a genuine commitment to helping me recover my lost funds. What impressed me most about A1 WIZARD HACKES with their transparency and clear communication throughout the entire process. They took the time to thoroughly assess my situation, listening attentively to my concerns and providing reassurance that they would do everything possible to assist me. Overall, my experience with A1 WIZARD HACKES was nothing short of exceptional. They truly are specialists in their field, and I cannot thank them enough for their assistance. If you ever find yourself in need of cryptocurrency recovery services, I wholeheartedly recommend reaching out to A1 WIZARD HACKES . They are trustworthy, reliable, and undoubtedly the best in the business please contact them on email below :

E-mail : [email protected]
whatsApp : +1 678 439 9760
Telegram : @A1wizardhackes

#cryptocurrency #bitcoin #cryptocurrencyinvestmentloss