Članak

'NEOPHODAN DIJALOG'

Dodik pozvao opoziciju da Rs ne učestvuje na izborima po Schmidtovim odlukama

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ova stranka predlaže ostalim partijama u Rs da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ova stranka predlaže ostalim partijama u Rs da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

- Naš prijedlog je da se na izborima ne učestvuje po zakonima, odnosimo odlukama koje je predložio Christian Schmidt - rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Ističe kako da je neophodan dijalog s opozicijom o ovom pitanju, dodajući da ostaju pri donošenju Izbornog zakona Rs po kojem je potrebno organizovati izbore.

- To je moguće osigurati samo ako sve partije prihvate da Rs ima pravo da provede izbore po svom izbornom zakonu - kazao je Dodik.

Dodaje da je samo na taj način moguće osigurati subjektivitet izbornog procesa.

Navodi i da je Predsjedništvo SNSD-a ocijenilo kako je situacija na nivou BiH konfuzna i da od Rs stalno prave krivca.

- Osuđujemo pokušaje donošenja Rezolucije o Srebrenici u UN. Ta rezolucija je podmukao način da se dugoročno diskredituje srpski narod - mišljenja je Dodik.

Ističe i kako Rs i njeni predstavnici u potpunosti ostaju privrženi poštovanju Dejtonskog sporazuma i Ustava, te dodaje da je Predsjedništvo SNSD-a pozdravilo održavanje Velikog srpskog sabora 8. juna u Beogradu.

- Vjerujem da ćemo tada donijeti opšte mjere vezane za naše ponašanje u Rs i Srbiji, i naš narod gdje god da se nalazi - zaključio je Dodik.

#ChristianSchmidt #lokalniizbori #MiloradDodik #opozicija #SNSD #VisokiPredstavnik #BiH