Članak

EFENDIĆ NIJE UPITAN

Ko se u KS prepao dogovora SDA, SBiH i DF, pa manipuliše saopćenjima i javnost dovodi u zabludu

(Patria) - Neko se na političkom prostoru Kantona Sarajevo ozbiljno prepao mogućnosti dogovora SDA, DF-a i Stranke za BiH, iz straha i brige za pozicije načelnika u sarajevskim općinama, te djeluje 'preventivno', pokušavajući manipulacijama zavaditi eventualne buduće partnere.

O kome je riječ još nije poznato, ali put i način plasiranja informacija može mnogo toga da otkrije. Tako se danas namjerno manipuliralo saopćenjem Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo. Taj Općinski odbor izdao je saopćenje u skladu sa stranačkim planovima, a onda je neko odlučio da iz saopćenja izvuče vlastite tvrdnje o izostanku podrške predsjedniku SBiH Semiru Efendiću i suprotstavljanju SDA kandidata za načelnika, a što nije srž niti namjera saopćenja.

U nastavku cijelo saopćenje OO SDA Novi Grad:

„Kolegij SDA Novi Grad Sarajevo, je na sjednici održanoj 15.05.2024. godine razmatrao izvještaj Kadrovske komisije.Konstatirano je da su Mjesni odbori nominirali veliki broj veoma kvalitetnih kadrova, te da je Komisija imala puno posla, ali i posebnu odgovornost prilikom selekcije kandidata.

Stav OO SDA NG je da SDA, kao najjača stranka u BiH, treba imati kandidate za sve pozicije na predstojećim izborima.

SDA Novi Grad će izaći sa listom obrazovanih, stručnih, kompetentnih i sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima i potrebama građana Novog Grada.

Kada je u pitanju pozicija načelnika, u opticaju je više kandidata, od kojih će izabrani, uz podršku predsjednika i kompletnog Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo SIGURNO biti najbolji načelnik za sve naše sugrađane“, navodi se.

Informacije koje smo dobili iz viših nivoa SDA kažu da oni nastavljaju pregovore sa partnerima i da je dobre namjere neko pokušao manipulacijom unaprijed osuditi na propast, a u čemu bi profitirala određena politička struktura.

Izvori iz SDA dalje napominju da će ova stranka zaista podržati najbolje kandidate prvenstveno zbog građana, te da je u Novom Gradu neupitna podrška Semiru Efendiću.

„Strahovi onih koji manipulišu činjenicama bit će veći kako se izbori budu primicali“, poručuju iz SDA.

(A.Č.Z.)

#BiH #Izbori #KadrovskaKomisija #NoviGrad #OpćinskiOdbor #Politika #Pregovori #Sarajevo #SDA #SemirEfendić #StrankaZaBiH