Članak

LIDER SNSD-a

Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije: Nismo ništa konkretno dogovorili, jer nije bilo ni moguće dogovoriti

Nismo ništa konkretno dogovorili, jer nije ni bilo moguće dogovoriti.

Foto: Patria

(Patria) - Nismo ništa konkretno dogovorili, jer nije bilo ni moguće dogovoriti, izjavio je večeras medijima predsjednik Rs-a i SNDS-a Milorad Dodik, nakon sastanka vladajuće koalicije na nivou BiH, održanog u zgradi institucija BiH u Sarajevu.

Dodik se prvi obratio medijima, a njegovi partneri iz FBiH su, kako je rekao, još ostali gore da nešto rješavaju, pa će se obratiti nešto kasnije.

Istakao je da je sastanak sa delegacijama HDZ-a BiH i Trojke ostao nezavršen i da u narednih sedam dana slijedi nastavak razgovora.

Razgovarano je, objašnjava, o ranije dogovorenim, a nezavršenim pitanjima. Bilo je, pojašnjava Dodik, govora i o Izbornom zakonu BiH, čije su izmjene neprihvatljive za Rs.

Kada je u pitanju Centralna izborna komisija (CIK) BiH, podsjeća da je i ranije postojao dogovor oko izmjene njenog sastava.


Foto: Patria

- Danas smo potencirali to pitanje. Očigledno je da se formalno-pravno može pristupiti promjeni CIK-a BiH.

Ovaj sastanak, da vam pravo kažem, ostao je nezavršen tako da u narednih sedam dana ponovo treba da nastavimo razgovarati o ovim temama - dodao je Dodik.

Naveo je kako će tražiti odgovornost ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama Zlatka Lagumdžije, koji je, kaže Dodik, "bez ikakve sugestije pokrenuo pitanje Rezolucije".

- Tražimo njegovu odgovornost. To je pitanje o kojem će se morati razgovarati. Poslije eventualnog donošenja Rezolucije mnoge stvari bit će teško dogovarati - poručio je Dodik.

Medijima su se iz Rs-a obratili i lider Ujedinjene srpske Nenad Stevandić i potpredsjednica SNSD-a i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Stevandić kaže da je održano pet sastanaka na kojima se pokazalo da vladajuća stranka iz Rs-a nema partnere na nivou BiH.

Cvijanović je dodala da partije koje ozbiljno žele da vrše vlast moraju imati politički potencijal.

- Mi smo u deficitu, jer nemamo partnere koji mogu tako da funkcionišu - dodala je Cvijanović.

#MiloradDodik #politika #Sastanak #SNSD #VladajucaKoalicija #BiH