Članak

U SREBRENICI JE MIRNO

Žandarmerija MUP-a Rs čuva prostor oko Memorijalnog centra Potočari, pripadnici DKPT unutrašnjost kompleksa

(Patria) - Dva kombija žandarmerije Rs-a jutros su osvanula u blizini Memorijalnog centra Potočari gdje, očigledno, namjeravaju „čuvati“mezarje žrtava genocida u Srebrenici od mogućeg „napada Bošnjaka na mezarje“ kako se može čuti među Srebreničanima.

„Svašta smo do sada slušali i gledali, ne samo kad je u pitanje negiranje genocida, već i kad je u pitanju bezbjednosna situacija u Srebrenici, ali ono što slušamo ovih dana, prelazi granice najvećeg stepena ludila i paranoje.

MUP Rs-a je, saznajemo, depešom obavijestio Koordinaciju policijskih tijela da će, zamislite, Bošnjaci u danima Vaskrsa, tačnije 6. maja napasti Memorijalni centar, kako bi poslije optužili Srbe da su to oni uradili.

Već pet, šest dana se po medijima u Rs-u vrte informacija iz te navodne depeše koju je, koliko znam prvi objavio ATV.

Po toj izmišljotini, ispada da Bošnjaci planiraju desant na Memorijalni centar.

Zaista, nečuveno, ali i prozirno“, kazao je za Politicki.ba Alija Tabaković predsjednik SDA Srebrenica i predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda, odgovarajući na naš upit koji su razlozi postavljanja policijskih snaga Rs u neposrednoj blizini Memorijalnog centra.

Tabaković navodi da je danas u Srebrenici sasvim običan, miran dan, pravoslavni vjernici slave svoj vjerski praznik i ništa ne ukazuje da bi neko mogao „izazvati nerede i napasti Memorijalni centar“.

Po depeši MUP-a Rs pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela su u kompleksu Potočari i kažu da do sada nije bilo problema.

(Politicki.ba/nap.ba)D

#AlijaTabaković #ATV #Bošnjaci #DKPT #MemorijalniCentar #MUPRsa #SDASrebrenica #Srebrenica #Vijećunaroda #BiH