Članak

MEĐUSOBNE OPTUŽBE

NIP Centar tvrdi da je Mandić dozvolio gradnju objekta od 22 sprata na Marijin Dvoru, povećao spratnost zgrade na Crnom vrhu

(Patria) - Općinski odbor Naroda i pravde Centar oglasio se saopćenjem za javnost u kojem navode da je

prije nekoliko dana načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao urbanističku dozvolu za izgradnju objekta visine 22 sprata na Marijin Dvoru, plus tri podzemne etaže.

Dozvola je potpisana investitoru Hotel Europe Group koji na lokalitetu uz objekt Hotela Holiday planira gradnju nebodera od 22 sprata.

"Prije nekoliko mjeseci Mandić je koristeći se svim sredstvima u namjeri da se održi na poziciji načelnika obmanjivao javnost pominjući navodne pritiske i ucjene od strane pojedinih vijećnika koji su od njega tražili da pogoduje privatnim investitorima, te s tim u vezi isticao da je zbog toga što nije htio na to pristati pokrenut opoziv. Dok je trajala priča oko opoziva načelnik je sa stanovnicima na zelenoj površini igrao šah, a kada je onemogućio ovo zakonsko pravo građanima, sada u blizini tog lokaliteta stavlja potpis na odobrenje za gradnju objekta od 22 sprata.

Možda bi načelnik trebao u ovom trenutku odgovoriti ko je vršio "pristisak na njega" onda, ali i sada pa je potpisao urbanističku saglasnost za izgradnju zgrade od 22 sprata, a ako neko jeste neka otkrije imena tih osoba.

Zašto je načelnik dozvolio i da se na Crnom vrhu gradi objekt sa tri sprata više nego što je bilo ranije predviđeno, pa sada ovaj kompleks ima devet spratova, a pri tome je izgrađen dijelom i na vakufskom zemljištu?!

Očito je da načelnik ne bira način da optuži sve koji ne razmišljaju kao on, a zapravo je on taj koji na sve moguće načine pravi urbanistički haos na području općine Centar.

Nije načelnik izdao saglasnosti Centralnoj banci, državnoj instituciji, ali je svakako bio raspoložen da izađe u susret privatnim investitorima. Podsjećanja radi, dozvolio je i izgradnju benzinske pumpe u gusto naseljenom dijelu naše lokalne zajednice i protiv koje su glas digli stanovnici, isti oni u koje se tokom opoziva kleo, a koje kada imaju probleme on uopšte ne čuje.

Da se podsjetimo još jednog slučaja. Samo zahvaljujući iskrenim i odgovornim vijećnicima stavljen je van snage regulacioni plan Marijin Dvor-Crni vrh, gdje je također bila planirana gradnja stambenih zgrada", navode iz OO NIP Centar.

#22sprata #Centar #Crnivrh #MarijinDvor #NiP #BiH