Članak

SARAJEVO

Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića

(Patria) - Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine odlučio o prijedlogu Tužilaštva i na slobodu pustio pripadnike Federalne uprave policije, Vahidina Munjića, v. d. direktora FUP-a, i Mustafu Selmanovića, šefa specijalne jedinice FUP-a, njih je jutros pred zgradom FUP-a svečano dočekao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

U njihovu čast su postrojeni vodovi specijalne policijske jedinice i jedinice za podršku.

Inače, Sud BiH izrekao je mjere zabrane za osumnjičene iz akcije Black tie 2 i to Tariku Zuloviću, Harisu Behramu, Mirsadu Skopaku, Maku Šemšiću, Elmiru Sariću, Smailu Šikalu i Gordanu Memiji i to:

Gordan Memija – zabrana putovanja, te su mu privremeno oduzete sve važeće putne isprave kao i drugi dokumenti koji mogu poslužiti u navedenu svrhu, te mu je zabranjen prelazak državne granice uz korištenje lične karte.

Izrečena je mjera zabrana sastajanja sa određenim osobama i to na način da se osumnjičenim Zuloviću, Behramu, Skopaku, Šemšiću, Sariću, Šikalu i Memiji zabranjuje sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa drugim osumnjičenim licima u ovom krivičnom postupku, kao i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu.

Sud je u rješenju upozorio da se ovim osumnjičenim može odrediti mjera pritvora ukoliko ne budu postupali u skladu sa mjerama izrečenim ovim rješenjem.

#BlackTie2 #FederalnaUpravaPolicije #HarisBehram #MakoSemsic #MirsadSkopak #MustafaSelmanovic #RamoIsak #TarikZulovic #VahidinMunjic #BiH