Članak

SARAJEVO

STRUJNI UDAR U ponedjeljak sjednica FERK-a na kojoj se razmatra prijedlog 'Porodice tri plus'

(Patria) - Kao jedinstvena organizacija koja zastupa i štiti interese porodica s troje ili više djece u FBiH a povodom najave poskupljenja električne energije i uvođenja tarifa po količini utrošene električne energije, uputili su inicijativu u kojoj su upozorili da će ovakav način rješenja najviše pogoditi porodice s troje ili više djece.

Danas je FERK odgovorio na poslanu inicijativu koje su uputile Porodice tri plus zbog najave poskupljenja struje, a u ponedjeljak sjednica FERK-a na kojoj se razmatra prijedlog "Porodice tri plus".

Povodom najave poskupljenja električne energije, udruženje "Porodice tri plus" jedine su ispred porodica s djecom u FBiH a posebno porodica s većim brojem djece, hitno uputile inicijativu Elektroprivredi BiH i FERK-u, a u kojoj se zahtjeva izuzimanje od uvećanja cijene struje porodica s većim brojem djece.

Danas je stigao odgovor FERK-a u kojoj obavještavaju da je sjednica zakazana u ponedjeljak 29.04. na kojoj će razmatrati upućenu inicijativu.

Udruženje je zatražilo i hitan sastanak s predstavnicima FERK-a na kojem bi prije sjednice dodatno pojasnili prijedloge o načinu olakšica za porodice s djecom.

#FERK #Inicijativa #PorodiceTriPlus #Poskupljenje #Prijedlog #Sjednica #Struja #TrojeIliVišeDjece #Udruženje #BiH