Članak

ISTRAŽNI KOMITET

Zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov uhapšen zbog mita

Zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov uhapšen je zbog sumnje u koruptivne aktivnosti, saopštio je sinoć Ruski istražni komitet.

(Patria) - Zamjenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov uhapšen je zbog sumnje u koruptivne aktivnosti, saopštio je sinoć Ruski istražni komitet.

Ivanov je osumnjičen da je počinio krivično djelo koje se odnosi na primanje mita, saopštio je Komitet, bez navođenja drugih detalja.

Za to krivično djelo može da se dobije velika novčana ili kazna zatvora od više od deset godina, u zavisnosti od težine djela.

Ivanov je na meti sankcija Evropske unije, kao visoki zvaničnik Ministarstva odbrane koji je odgovoran za izgradnju vojnih objekata.

Fondacija za borbu protiv korupcije, koju je osnovao preminuli opozicioni lider Aleksej Navaljni, objavila je izvještaj o koruptivnim poslovima Ivanova još 2022. godine.

Prema toj istrazi, zamjenik ministra je nadgledao i profitirao od građevinskih projekata u Marijupolju u Ukrajini, gradu koji je pao pod kontrolu Rusije poslije višemjesečne opsade.

Navaljni, jedan od vodećih ruskih opozicionara, umro je u zatvoru sredinom februara, nakon što je u veoma sumnjivom sudskom procesu osuđen na višegodišnju robiju.

#Rusija #Svijet