Članak

GAĐALI GA RAKETOM

Rusi u Harkivu oborili TV toranj visok 240 metara

Televizijski toranj visok 240 metara u ukrajinskom gradu Harkivu jučer se prepolovio i srušio na tlo nakon ruskog raketnog napada, tvrde lokalni dužnosnici.

(Patria) - Televizijski toranj visok 240 metara u ukrajinskom gradu Harkivu jučer se prepolovio i srušio na tlo nakon ruskog raketnog napada, tvrde lokalni dužnosnici.

Signal emitiranja poremećen je u drugom najvećem ukrajinskom gradu, koji posljednjih sedmica gađaju ruski projektili i bespilotne letjelice.

- U ovom trenutku postoje prekidi digitalnog televizijskog signala - rekao je regionalni guverner Oleh Siniehubov, dodajući da nije bilo žrtava jer su radnici bili u skloništima.

Snimci s mjesta događaja pokazuju da se glavni stub tornja prelomio i pao dok se oblak dima dizao u nebo.

Na snimku nije jasno šta je udarilo u toranj, no dužnosnici iz Harkiva rekli su da je Rusija u napadu vjerovatno koristila krstareću raketu Kh-59.

Rusija je po prvi put napala televizijski toranj u Harkivu početkom marta 2022., nedugo nakon što je pokrenula svoju invaziju. Signal je tada bio u prekidu.

Moskva je nedavno pojačala svoje napade, dok se Ukrajina bori s nedostatnom sposobnošću protivzračne obrane. Harkiv i okolna regija doživjeli su najžešće napade.

#Harkiv #napad #rusija #Ukrajina #Svijet