Članak

SJAJAN REZULTAT

Ismail Barlov isplivao rekord BiH na Evropskom prvenstvu u Portugalu

Paraplivački reprezentativac BiH Ismail Barlov isplivao je večeras lični i državni rekord na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.

(Patria) - Paraplivački reprezentativac BiH Ismail Barlov isplivao je večeras lični i državni rekord na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.

Na smotri najboljih paraplivača Starog kontinenta, trinaestogodišnji reprezentativac BiH večeras je nastupio u finalu discipline 150 metara miks i s rezultatom 3.34:73 osvojio šesto mjesto.

Podsjetimo, Barlov je u nedjelju, prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Madeiri, ostvario historijski rezultat osvajanjem zlatne medalje u disciplini 50 metara prsno.

Do titule šampiona Evrope u finalu stigao je rezultatom 1:01:15 i tako na sjajan način najavio učešće na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta, za koje od ranije ima osigurane dvije A norme.

Evropsko prvenstvo u Madeiri održava se od 21. do 27. aprila, bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin, dok će Barlov nastupiti još u disciplini 50 metara leđno.

#IsmailBarlov #ParaplivačkiReprezentativac #paraplivanje #rekord #sport