Članak

SARAJEVO

Predstavnici državnih institucija i Evropske unije razgovarali o Planu reformi BiH

U organizaciji predstavnika EU, danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuće Borjane Krišto i članova Vijeća ministara BiH, oba entitetska premijera i drugih predstavnika institucija u BiH s predstavnicima EU.

(Patria) - U organizaciji predstavnika EU, danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuće Borjane Krišto i članova Vijeća ministara BiH, oba entitetska premijera i drugih predstavnika institucija u BiH s predstavnicima EU.

Krišto je zahvalila šefu Delegacije EU u BiH i specijalnom predstavniku EU u BiH Johannu Sattleru i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim prisutnima na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na evropskom putu.

- Danas smo tu da pokušamo uraditi i analizu mogućeg dogovora oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za Zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini.



Naravno, o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih nivoa vlasti - rekla je Krišto.

Nakon zajedničkog sastanka, Krišto i Kopman razgovarali su o usaglašavanju Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.

Plan za Zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za period 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura.

#BiH #EUput #JohannSattler #krišto #politika #sastanak #Vijeceministara