Članak

BLACK TIE 2

FUP neće ostati obezglavljen: Nurudin Hafizović može rukovoditi policijom

(Patria) - Federalna uprava policije (FUP) neće ostati obezglavljena ukoliko v.d. direktora Vahidin Munjić bude uhapšen u okviru akcije Black tie 2.

Vlada FBiH svakako će imenovati osobu koja će mijenjati Munjića, a za sada bi to trebao biti Nurudin Hafizović, glavni inspektor koji će u odsustvu Munjića preuzeti rukovođenje FUP-om.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak komentirao je današnju akciju "Black Tie 2" koja se provodi u pojedinim gradovima BiH.

Naime, poznato je da se pretresaju prostorije i v.d. direktora Vahidina Munjića.

„Institucija će nastaviti funkcionisati. Niko ne smije dovoditi u pitanje rad i funkcionisanje ove institucije. FUP je ključni faktor sigurnosti i ne smije se dovesti u pitanje. Institucija mora da funkcioniše i fukncionisat će - kazao je Isak.


Inače, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su na području Sarajeva, Zenice i Mostara provode operativnu akciju „BLACK TIE 2“ u sklopu koje se vrše pretresi na više lokacija.

Meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među uhapšenima su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

#BlackTie2 #BlackTie2 #Federalna #KriptovaniAplikacije #NurudinHafizovic #RamoIsak #SIPA #UpravaPolicije #VahidinMunjic #BiH