Članak

S POČETKOM U 13.30

Danas sjednica Vijeća ministara BiH, na dnevnom redu i Izborni zakon

U Sarajevu će danas zasjedati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sa početkom u 13.30 sati.

(Patria) - U Sarajevu će danas zasjedati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, sa početkom u 13.30 sati.

Na predloženom dnevnom redu, između ostalog, nalazi se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH i Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2022-2025. godina - novi tekst, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Bit će raspravljano i o Programu rada Vijeća ministara BiH za 2024. godinu, te o izvještajima o radu institucija tog vijeća za 2023.

Na dnevnom redu je i informacija o perspektivama za Bosnu i Hercegovinu 2024-2026. godinu, konvergenciji BiH i konkurentnosti ekonomije u BiH.

Državni ministri danas će raspravljati i o izvještajima o radu Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH za 2023. godinu i radu Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i municiji međusobno i s pravnom stečevinom EU.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Informacija o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2024. godinu - drugi krug glasanja.

Također će biti razmatran Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om BiH - drugi krug glasanja i pod znakom "Povjerljivo" Izvještaj o radu Obavještajno-sigurnosne agencije BiH za 2023. godinu.

#Izbornizakon #Vijeceministara #BiH