Članak

BANJA LUKA

NSRs danas usvaja Izborni zakon Rs i pravi novi državni udar!

Predsjedik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić izjavio je jučer da će biti usvojen izborni zakon Republike srpske.

(Patria) - Posebna sjednica Narodne skupštine Rs na čijem predloženom dnevnom redu su Prijedlog izbornog zakona Republike srpske, Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, kao i Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, biće održana danas u Banjaluci.

Predsjedik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić izjavio je jučer da će biti usvojen izborni zakon Republike srpske.

- Narodna skupština će usvojiti svoj izborni zakon. Ostavićemo dovoljno vremena kolegama iz FBiH da u kontaktu sa faktorom iz Republike srpske vidimo da li možemo naći zajednički sadržilac koji će onemogućiti intervencionizam, napraviti izborni zakon po volji građana BiH, provesti izbore - rekao je Stevandić.

Usvajanje ovog zakona koji nije kompatibilan sa Izbornim zakonom BiH je svojevrsno državni udar, te će sigurno Ustavni sud BiH imati posla u ovom slučaju, a moguće su i nove odluke Christiana Schmidta.

Na dnevnom redu posebne sjednice su i Prijedlog odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine u Parlamentarnom forumu Srbija – Republika srpska, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o imunitetu Republike srpske.

#Banjaluka #ImunitetRs #IzborniZakon #NarodnaSkupstina #NenadStevandic #ParlamentarniForum #PosebnaSjednica #RepublikeSrpske #ZakonORadu #BiH