Članak

Na večeri s Vučićem Nikšić, Dodik, Čović, Krišto, Sattler, Lajčak, Bradara: U Mostaru kao kod kuće, pripremamo se za sabor

(Patria) - U posjeti Mostaru boravi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On se tokom dana susreo sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

U popodnevnim satima u Mostar je došao i premijer FBiH Nermin Nikšić koji se susreo sa Čovićem. Detalja tog sastanka nije bilo. U Mostaru boravi i predsjednik Rs-a Milorad Dodik koji je danas ponovo negirao genocid i zaprijetio otcjepljenjem Rs-a nakon što Generalna skupština UN usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Vučić je u kasnim večernjim satima na Instagram profilu objavio fotografije sa večere kojoj prisustvuju i Nikšić, Dodik, Čović, Krišto, Radovan Višković, Lidija Bradara, Miroslav Lajčak, Johann Sattler. Interesantno je da je Nikšić na istoj strani stola sa Dodikom i Vučićem, dok su na drugoj ambasadori i delegacija HDZ BiH.

"Hvala Borjani i Draganu na izuzetnom gostoprimstvu. Zajedno sa predsjednikom Republike srpske Miloradom Dodikom osjećamo se kao kod kuće ovdje u Mostaru i pripremamo se za Vaskršnji sabor u maju", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

#AleksandarVučić #MiloradDodik #Mostar #NerminNikšić #BiH