Članak

IGRAČ BORDO TIMA

Radović se izvinio navijačima Sarajeva i iznio svoju stranu priče o crvenom kartonu u tunelu

Fudbaler Sarajeva Slaviša Radović oglasio se nakon crvenog kartona koji je sinoć "zaradio" u derbiju protiv Željezničara na stadionu Grbavica.

(Patria) - Fudbaler Sarajeva Slaviša Radović oglasio se nakon crvenog kartona koji je sinoć "zaradio" u derbiju protiv Željezničara na stadionu Grbavica.

Radović se navijačima obratio putem zvanične Facebook stranice FK Sarajevo.

"Svim našim vjernim navijačima želim da uputim svoje iskreno izvinjenje zbog jučerašnje utakmice.

Iza mene je turbulentna sedmica. Imao sam smrtni slučaj u porodici, ali uprkos tome želio sam da budem uz tim u jako bitnoj utakmici.

Stvari nisu uvijek onakve kako se čine i kako se prezentuju u javnosti. Crveni karton sam dobio zbog navodne gužve u tunelu.

Želim pojasniti da je situacija bila inscenirana od protivničke ekipe, a u trenutku kada sam dobio karton nije bilo nikakvog naguravanja s moje strane.

Ja ostajem predan vrijednostima koje definišu naš tim, a to je svakako fair-play na terenu i van njega", naveo je Radović.

Osvrnuo se i na podršku koju je dobio od navijača Sarajeva.

"Vaša podrška mi znači mnogo i sa sigurnošću mogu reći da nikada ne bih uradio ništa što bi ugrozilo našu ekipu i strast prema igri", zaključio je Radović.

U zapisniku iz Fudbalskog saveza BiH objašnjeno je zbog čega je Radović "pocrvenio" u tunelu na poluvremenu.

"Radović Slaviša, tokom pauze: nesportsko ponašanje - udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica", zapisano je u zapisniku delegata Jasmina Memiševića.

Podsjetimo, 152. sarajevski derbi odigran je sinoć na Grbavici bez golova.

#derbi #FKSarajevo #FKŽeljezničar #fudbal #Grbavica #sport