Članak

TENZIJE RASTU

Iran lansirao bespilotne letjelice kamikaze na Izrael!

(Patria) - Iran je lansirao bespilotne letjelice kamikaze na Izrael, rekli su izraelski i američki dužnosnici za Axios.

Tenzije na Bliskom istoku su na maksimumu. Izrael je zatvorio zračni prostor. Nekoliko sati ranije su to učinili Jordan i Iran.

Jordan će privremeno zatvoriti svoj vazdušni prostor za sve avione koji dolaze, odlaze i tranzitiraju, navodi jordanska državna agencija Al-Mamlaka usred pretnje od iranskog napada na Izrael.

Zatvaranje vazdušnog prostora Jordana počinje večeras, a nije poznato do kada će važiti ovo pravilo, javlja Tajms of Izrael.

Već nekoliko dana se iščekuje napad Irana na Izrael, nakon što su Izraelci pogodili iranski konzulat u Siriji.

Izraelske vlasti su poručile ranije kako su spremni za odbranu i da očekuju iranski napad. S tim u vezi su zabranili okupljanja širom zemlje, kao i sve obrazovne aktivnosti.



Američki senator Lindsey Graham upozorio je u subotu Iran nakon što je obećao osvetu Izraelu zbog napada na njegov konzulat u Siriji.

„Ako vjerujete da je kada predsjednik (Sjedinjenih Američkih Država Joe) Biden kaže 'nemoj' Iranu djelotvorno sredstvo odvraćanja, onda ste mnogo toga propustili. To nisu riječi koje predsjednik koristi kada su u pitanju loši momci. To je ono što oni misle da će predsjednik učiniti. Moramo jasno dati do znanja Iranu da ako napadnu Izrael, režim postaje meta. Sve manje neće imati efekta", naveo je Graham na društvenoj mreži X.

#AlMamlaka #Američki #Axios #Iran #Izrael #JoeBiden #Jordan #LindseyGraham #Sirija #TajmsOfIzrael #Svijet